Site pictogram 2 met de natuur.nl

4 Tips voor een langere levensduur van de accu van een elektrische fiets

Een elektrische fiets is heerlijk om een eind mee te fietsen. Een middagje even de omgeving verkennen op de fiets, vooral op vakantie is fietsen een erg leuke bezigheid! Het grote voordeel van een elektrische fiets is dat je zelf weinig hoeft te doen, om toch vooruit te komen. Op die manier kan jij wel een hele middag fietsen zonder moe te worden. Ideaal! Een groot kenmerk van een elektrische fiets is natuurlijk de elektrische fiets accu. Zonder fietsaccu kom je niet vooruit. Omdat deze accu zo belangrijk is, lees je hier hoe je er zolang mogelijk mee kan doen!

De fietsaccu lang mee laten gaan

De fietsaccu van een elektrische fiets kan natuurlijk ook opraken. Deze accu kun je zien als een soort batterij. De accu geeft energie af aan jouw elektrische fiets. Het liefst wil je natuurlijk dat de accu zo lang mogelijk meegaat. Dan kun je de hele dag fietsen en ben je niet afhankelijk van de fietsaccu. Hoe krijg je dat voor elkaar?

1: Goed opladen door fietsaccu opladers

De eerste stap is het goed opladen van jouw fietsaccu. Dat doe je door het gebruik van fietsaccu opladers. Voor je weg gaat met jouw fiets, moet je de accu eerst goed opladen. Laat de fietsaccu oplader een goede tijd jouw accu opladen, tot deze helemaal vol is.

2: Op stand “eco” fietsen

Bij een elektrische fiets heb je vaak verschillende ondersteuning standen. De laagste ondersteuning wordt vaak “eco” genoemd. Als je op die stand fiets, verbruikt jouw fietsaccu het minst energie. Wanneer je minder energie gebruikt, kun je dus langer met de accu doen. Wanneer je gebruik maakt van de meeste ondersteuning stand, hoef je erg weinig moeite te doen, ga je erg snel, maar gaar gaat de accu ook sneller leeg. Jouw fiets vraagt dan meer van jouw accu.

3: Een extra accu meenemen

Wil je toch snel fietsen? Dan kun je er altijd voor kiezen om een extra accu mee te nemen! Laad deze ook goed van te voren op met een fietsaccu oplader. Doe de accu bijvoorbeeld in jouw fietstas. Als jouw accu leeg is, wissel je ze om en kun je weer rustig verder fietsen.

4: Fiets met dubbele accu

Er bestaan ook elektrische fietsen met een dubbele accu. Je hebt dan ook twee fietsaccu’s met je mee. Je hoeft ze dan niet om te wisselen!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk