Site pictogram 2 met de natuur.nl

Accu tuingereedschap laat je samen van de natuur genieten

accu tuingereedschap

Een nieuw begrip in de wereld van het klussen is accu tuingereedschap. Als jij klusser bent is de kans al vrij groot dat je werkt met gereedschap dat aangedreven wordt op elektriciteit. Dit is natuurlijk heel erg goed voor het milieu. In het verleden gebruikten we hier namelijk benzinemotoren voor. Dit tijdperk is aan het veranderen. Ook bij het klussen maken we dus gebruik van duurzame energie. In mijn blog op 2metdenatuur.nl vertel ik altijd alles over duurzaamheid. Vandaag een blog over accu tuingereedschap.

De voordelen van accu tuingereedschap

Het is nog niet zo heel lang geleden dat we geen gebruik maakten van accu tuingereedschap. Tegenwoordig is het heel normaal. Een groot voordeel aan deze tools zijn dat ze al over net zoveel power beschikken als een ouderwetse benzinemotor. Je hoeft dus niet bang te zijn voor de kracht die accu’s kunnen leveren. Deze is namelijk gewoon net zo goed. Een ander voordeel is het lawaai. Vroeger stond je nog met oorbescherming te zagen, tegenwoordig is dit lawaai veel minder. Dit is niet alleen prettiger voor jezelf, maar ook voor de buurman en de natuur om je heen. Natuurlijk hoor je nog wel het geluid van de werkzaamheden, maar de motor is een stuk stiller.

Waarom accu tuingereedschap zo praktisch is

Ik heb zojuist de belangrijkste voordelen van accu tuingereedschap genoemd. Een ander belangrijk voordeel is dat je de losse accu’s meestal kan gebruiken voor meerdere apparaten. Je hebt zo vaak maar één accu nodig. Dit is natuurlijk erg handig. Wat ook belangrijk om te vermelden is dat deze machines nieuw geproduceerd zijn, de techniek is natuurlijk nog niet zo oud. Dat voel je in het gebruiksgemak. Je hebt geen gedoe meer met benzine, want je kan gewoon de accu opladen aan een stopcontact in huis. Wat misschien wel het belangrijkste is, is de bescherming van de natuur.

De topmerken

Natuurlijk vraag je jezelf af welke adviezen ik zou geven als het gaat om accu tuingereedschap. De absolute voorloper op dit gebied is het merk Greenworks. De naam zegt het al, dit bedrijf focust zich helemaal op het produceren van groene gereedschappen. Een ander topmerk die we allemaal wel kennen is Stihl. Zij hebben er al verstandig genoeg voor gekozen om zich in te kopen in het moederbedrijf van Greenworks. Zo zijn er nog een tal van andere merken beschikbaar, maar deze twee merken zou ik aanraden als A-klasse.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk