Site pictogram 2 met de natuur.nl

De voordelen van een shampoo bar!

Het is tegenwoordig steeds hipper om wat bewuster te leven. Hier hoort het verzorgen van jezelf ook zeker bij. Ruim 1 op de 3 volwassenen eet steeds minder vaak vlees, is meer gaan wandelen (mede door corona) én gebruikt steeds meer natuurlijke verzorgingsproducten. En over deze laatste categorie wil ik het graag hebben; shampoo bars winnen namelijk steeds meer terrein. De voordelen van deze natuurlijke shampoo, zet ik eventjes hieronder voor je op een rij.


Natuurlijke ingrediënten

In shampoo bars zitten weinig tot geen chemicaliën. Daarnaast zijn ze plastic vrij, wat natuurlijk veel beter is voor het milieu. Normaal gesproken zit shampoo in plastic flessen, die veel ruimte in de douche innemen. Een shampoo bar leg je makkelijker weg en daarnaast gaat deze ook helemaal op…dus geen afval!

Weg met die conditioner

Als je een shampoo bar gebruikt, dan heb je geen conditioner nodig. Ze zijn namelijk gemaakt met voedende oliën. Deze zorgen ervoor dat het haar niet droog en stug wordt, wat vaak wel het geval is als je alleen shampoo gebruikt. Je haar mist dan een bepaalde voeding en deze haal je normaal gesproken uit conditioner. Dit is dus niet meer nodig als je kiest voor een shampoo bar. Wil je toch af en toe een maskertje in je haar doen, kies dan voor arganolie of kokosolie.
 

Draag een steentje bij

Palmolie wordt in een heleboel verschillende cosmeticaproducten gebruikt. Het jammere hiervan is, dat voor de productie heel erg veel grond nodig is. Tropische regenwouden worden hiervoor tegen de vlakte gegooid en dat is natuurlijk niet goed voor het milieu en de biodiversiteit. Draag een steentje bij door te kiezen voor shampoo zonder palmolie! Jij prachtig en gezond haar en de natuur iets minder schade… win-win!

80 keer je haar wassen met 1 shampoo bar

Gemiddeld genomen kan je 80 keer je haar wassen met 1 shampoo bar, dat is ongeveer 3 plastic flessen met shampoo. Je bent dus een stuk voordeliger uit én je doet iets goeds voor het milieu! Daarnaast neemt hij een stuk minder ruimte in (je stopt hem gewoon in je toilettas) , dus is hij ook nog eens makkelijk mee te nemen als je op vakantie gaat. Overigens kun je ook heel prima je hele lichaam ermee wassen…scheelt je ook weer een fles met douchegel! 

Schuimen!

Je zal het misschien niet verwachten, maar shampoo bars schuimen heel erg goed. Je hebt dan ook een stuk minder nodig om je haar te wassen. En dat schuim is natuurlijk ook leuk voor de kids!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk