Site pictogram 2 met de natuur.nl

Depressie en angst

In de donkere wintermaanden belanden steeds vaker mensen in een depressie of kampen met angstgevoelens. Het donkere weer en het vele thuiszitten spelen daar vaak een rol bij. De pandemie doet er ook geen goed aan. Veel mensen zijn bang om hun dierbaren te verliezen. Ook de onzekerheid over hun baan versterkt de depressieve gevoelens in veel gevallen. Veel bedrijven merken het aan de aard van de ziekmeldingen dat deze steeds vaker van psychische aard zijn. Dit zal naar verwachting verder toenemen. Psychische klachten kunnen leiden tot een burn-out, een depressie of een milde vorm daarvan een Dysthyme stoornis. De problemen op het werk of in het sociale leven kunnen ook leiden tot andere stoornissen waar onder een angst of piekerstoornis. Depressie is iets waar de hele maatschappij mee te maken heeft. Het klinkt tegenstrijdig, er rust een taboe op depressie maar er wordt wel steeds meer over gepraat. Je kunt geen talkshow aanzetten of er wordt wel gesproken over psychische problemen.

Hulp zoeken bij psychische problemen

Ook al wordt er dan steeds meer over depressie en andere psychische klachten gesproken, voor degene die het heeft is de stap om hulp te zoeken vaak nog een grote. Steeds meer mensen zoeken hulp bij een online psycholoog. Je krijgt dan een online behandelprogramma afgestemd op jouw klachten. Je kunt in je eigen vertrouwde omgeving op een door jou gewenst moment werken aan je behandelprogramma. Daarnaast heb je regelmatig online contact met je behandelaar. Op www.aeffectivity.com kan je alle informatie vinden. Aangezien veel psychische klachten hun oorsprong op de werkvloer hebben worden er allerlei oplossingen en plannen bedacht om de werknemers een veilige werkplek zonder stress te bieden.

Oplossingen op de werkvloer

Flexibel werken wordt als een mogelijke oplossing gezien om werknemers met meer vrijheid en zelfstandigheid te laten werken. Mensen die flexibel werken zijn tevredener met hun werk is onderzocht. Werknemers die flexibel werken zijn twee keer zo tevreden met hun werk als werknemers in dezelfde branche die in een traditionele werkomgeving werken. Hun fysieke en mentale gesteldheid verbetert en ze zijn productiever. Al deze voordelen dragen ertoe bij dat het bedrijf er uiteindelijk ook van profiteert. Als we allemaal gespreid naar ons werk gaan zal de filedruk ook vanzelf af gaan nemen. Voor veel mensen betekent dat minder stress en meer vrije tijd. Ook voor bedrijven heeft dit voordelen. Het personeel kan nu weer makkelijker op tijd aanwezig zijn en er gaan geen uren verloren. Flexibel werken kan dus veel voordelen bieden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk