2 met de natuur.nl

Drie duurzame keuzes voor je huis

Milieu is een steeds belangrijker onderwerp en er zijn steeds meer mensen met deze kwestie bezig. Dit zie je vooral aan de veel protesten, steeds meer mensen (vooral jongeren) die vegetarisch worden en bedrijven die op deze ‘sustainable’ trends inspelen. En omdat steeds meer mensen deze kwestie zo belangrijk vinden, heb ik nu een blog geschreven met hoe je ook milieuvriendelijker je huis kan inrichten en kan wonen. Lees dus hieronder wat voor bewuste keuzes je kan maken in wonen en het inrichten van je huis, waar je het milieu een handje mee kan helpen. 

Kies voor laminaat 

Allereerst is het een goede tip om bij een vloer kiezen het milieu in je achterhoofd te houden. Want ook bij deze keuze kan je kiezen voor milieubewust. Een houten vloer is bijvoorbeeld niet zo milieuvriendelijk, omdat deze niet zo lang mee gaat. Daarnaast moet een houten vloer onderhouden worden met allerlei middeltjes die niet prettig zijn voor het milieu. En tot slot zijn er natuurlijk veel bomen voor gekapt! Je kunt dus, in plaats van een houten vloer, beter kiezen voor een vloer van laminaat. Goed laminaat kan tegenwoordig namelijk heel mooi zijn en is soms bijna niet te onderscheiden van een houten vloer, maar is wel veel meer milieubewust! Een laminaat vloer gaat namelijk langer mee, er is minder hout in verwerkt en hij valt simpelweg schoon te maken met water en een beetje zeepsop of allesreiniger. Al met al: Veel beter voor het milieu! En een tip; goede laminaat kun je kopen bij vloeren alkmaar.

Een timer voor elektriciteit 

Naast je inrichting, kan je ook door je manier van wonen iets milieubewuster leven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een timer te zetten op je elektriciteit. Je kunt daarmee zorgen dat je verlichting niet per ongeluk aan blijft staan of je verwarming niet onnodig brandt als je er niet bent. Naast deze timer heb je ook tools waarmee je van een afstandje kunt regelen of alles aan staat of niet. Dan hoef je de timer er niet af te halen maar kan je, als je even een paar uurtjes of een middagje weg bent, ook alles uitzetten. Het lijkt misschien een klein detail, maar als iedereen dit zou doen zou het milieu zeker een handje geholpen zijn!

Goede isolatie

Tot slot is goede isolatie enorm belangrijk om rekening te houden met het milieu. Als je huis namelijk niet goed geïsoleerd is, verspil je enorm veel warmte. Een groot deel van de warmte die je namelijk stookt met je verwarming, zal hierdoor verdwijnen. Je verbruikt dus veel meer energie om je warmte binnen in je huis te houden dan eigenlijk nodig zou zijn. Kijk dus goed of al je ramen goed dicht zitten en voel af en toe aan de randjes bij deuren en ramen of je geen tocht voelt. Dan komt het vast goed! 

Spring naar werkbalk