Site pictogram 2 met de natuur.nl

Ben je hevig op zoek naar een baan?

Duurzame inzetbaarheid

Stel je bent al een tijdje op zoek naar een baan, misschien omdat je nog niet goed weet wat je wilt. Misschien omdat er maar weinig in de buurt is wat jou leuk lijkt. Je wilt graag op een werkplaats terechtkomen waar er sprake is van duurzame inzetbaarheid. Er wordt beter op je gelet, en dan word je niet aan de kant gezet als je ergens moeite mee hebt. Het is fijn als je hulp krijgt bij de dingen waar je moeite mee hebt, dat geldt ook voor de werkplaats.

Dus op zoek naar een baan

Misschien ben je al een tijdje bezig en het lukt steeds maar niet. Op zoek gaan naar een baan is niet altijd makkelijk, je hebt soms geen idee waar je het zoeken moet. Of dat je überhaupt wel ergens iets gaat vinden. Je moet sowieso eerst kijken naar de banen die jou het leukst lijken, begin nooit onderaan de lijst. Misschien denk je dat je te hoog aan het grijpen bent als je naar die banen op zoek bent, maar je kunt het toch altijd proberen? Niet geschoten is altijd mis. Begin nooit met iets wat je eigenlijk niks lijkt.

De omgeving moet je aanspreken

Stel je bent ergens aangenomen en na een maand merk je dat je er maar niet gelukkig van wordt. Je wordt er zelfs minder gelukkig van. Dan moet je onmiddellijk stoppen, het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt op de werkplaats. Waar dat ook mag zijn. Er zijn al genoeg gevallen van mentale problemen, en dat aantal gaat alleen maar meer omhoog. Je moet jezelf daar niet bij aansluiten als je het weet te voorkomen. Zorg dat je je op je gemak voelt, of neem ontslag. Je vindt heus wel weer wat nieuws.

Blijf rustig ademhalen

Op zoek zijn naar een baan kan veel stress bezorgen, je wordt er soms niet gelukkig van. Maar blijf rustig ademhalen. Je doet je best, en beter kan je niet doen. Dat klinkt misschien heel kinderachtig, maar het is nu eenmaal zo. Sommige dingen heb je niet zelf in de hand, en als jij je zorgen gaat maken over dingen die je niet kunt veranderen, dan maak je je dus zorgen om niets. Als jij actief op zoek bent naar een baan maar het gaat nu eenmaal niet heel snel, dan is dat geen probleem en hoef je je echt niet te druk te maken. Morgen komt weer een dag, blijf ademhalen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk