Site pictogram 2 met de natuur.nl

Een aangename temperatuur met een houtgestookte zwembadverwarming

Houtgestookte zwembadverwarming

Als je naar het zwembad gaat is niet fijn als het zwembadwater een onaangename temperatuur heeft. Als je na een uurtje zwemmen in het water ligt te rillen van de kou, dan houd je het snel voor gezien en verruil je het koude water voor een warme douche om je vervolgens in een dikke trui te steken. En dat terwijl je eigenlijk het liefst de hele dag in het zwembad had willen blijven. Ook voor baby’s en kleine kinderen is het belangrijk dat het water niet te koud is.
Een aangename temperatuur in een zwembad zou daarom erg prettig zijn. Niet alleen in binnenzwembaden, maar ook in buitenzwembaden is het fijn als je vroeg in het seizoen lekker een paar baantjes kunt trekken.

De oplossing

Peter Hof vond zwembadwater van 20 graden niet fijn en hij bedacht negen jaar geleden samen met zijn vriend Henk Veldthuis een oplossing voor dit probleem; de houtgestookte zwembadverwarming. Dit tweetal realiseerde zich toen nog niet dat het een gat in de markt bleek te zijn en dat ze nu als warme broodjes over de toonbank gaan.

Het voordeel van een houtgestookte zwembadverwarming

Er zijn systemen die je zwembad kunnen verwarmen op gas of elektriciteit. Het nadeel hiervan is dat het duur is vanwege het hoge energiegebruik. De kosten van deze manieren zullen alleen nog maar stijgen vanwege de hoge belastingen. Met zonne-energie kun je ook je zwembad verwarmen, het is een goedkope manier van verwarmen, maar het nadeel hiervan is dat het lang duurt voordat je zwembadwater warm is. En de zon schijnt natuurlijk lang niet altijd, dus ben je ook afhankelijk van of de zon al dan niet schijnt.

Ook voor in je tuin

Een houtgestookte zwembadverwarming is relatief goedkoop in vergelijking met andere zwembadverwarmingen. Bovendien kun je je zwembad. Je kunt er zwembaden mee verwarmen met 60.000 liter water. Maar ook je kleine kinderbadje in je tuin is eenvoudig en snel te verwarmen met een houtgestookte zwembadverwarming.

Het beste idee

Maar hoe werkt een houtgestookte zwembadverwarming eigenlijk? Het idee is heel simpel. Een houtgestookte zwembadverwarming is eigenlijk een houtkachel in een oude oliedrum waar een opgerolde verwarmingsbuis doorheen loopt. Wil je liever een designkast in plaats van een oliedrum? Houtgestookte zwembadverwarming in een designkast is ook mogelijk, alleen is de aanschafprijs hiervan wat hoger.

Heb je een hottub in je tuin? Het is mogelijk om met een houtgestookte zwembadverwarming het water van je hottub te verwarmen. Of het water van je zwembadje én je hottub!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk