Site pictogram 2 met de natuur.nl

De elektrische transportfiets: stoer en handig

Woon je in de stad? Dan weet je het al lang: fietsen is sneller dan met de auto. Maar wat nu als je je weekboodschappen op de fiets wilt gaan doen? Dan kan het zomaar zijn dat je niet voldoende ruimte hebt in je fietstassen. Een rugzak op is dan een mogelijkheid, maar echt comfortabel is dat niet. Kies daarom voor een elektrische transportfiets! Een elektrische transportfiets is stoer en nog hartstikke handig ook! Je schaft zo'n fiets online aan en kunt je er heerlijk vrij op bewegen door de stad. Door de stevige houder voorop, kun je meenemen wat je maar wilt. 

Kies het merk dat bij je past

Je kunt online alvast even kijken naar de verschillende modellen en prijzen, maar kun je dan ook een gefundeerde beslissing nemen? Een elektrische transportfiets is toch weer wat anders dan je oude, vertrouwde (elektrische) fiets. Het is daarom raadzaam om een proefrit te maken. Dat kan, zelfs in deze tijden van corona! Maak van te voren een afspraak en geef daarbij aan tussen welke types je twijfelt. De proefrit kan dan soepel verlopen, met inachtneming van de regels van het RIVM. Veiligheid voor alles!

Waarom zou ik kiezen voor een elektrische fiets?

Ik ben toch nog jong en ik mankeer niks? Dan is een elektrische fiets nog steeds een goed idee. Je hoeft minder hard te werken om vooruit te komen en daardoor hou je nog energie over voor andere zaken. Je werk of je school bijvoorbeeld. Ook is het op een elektrische fiets gemakkelijker om onderweg even bij te kletsen (op minimaal 1,5 meter afstand). Je raakt minder snel buiten adem en hebt dus lucht over voor een praatje. Je ziet steeds meer jongeren met elektrische fietsen. Een elektrische transportfiets is dan wel het toppunt. Jongeren kunnen hun schooltas gewoon voorop zetten. Ook zijn er verschillende kleuren manden en kratten te koop om de fiets te kunnen personaliseren.

Een elektrische fiets is goed voor je conditie

Want dankzij de elektrische fiets ga je ook een rondje fietsen als het wat harder waait. De trapondersteuning maakt dat je benen wel in beweging zijn, maar dat je niet helemaal "leeg" thuiskomt. Ook in deze tijden van corona, is fietsen gelukkig nog steeds toegestaan. Het is een heerlijke manier om de wind door je haren te voelen gaan en frisse lucht binnen te krijgen. Natuurlijk volg je nog steeds de richtlijnen van het RIVM. Het fietsen met de fietsclub? Dat komt later wel weer!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk