Site pictogram 2 met de natuur.nl

Goedkope e bike: toch de natuur in

goedkope e bike

Ik houd van fietsen. Ik ben er echt dol op. Als het weer even mee zit, stap ik op de fiets en rijdt een stevig rondje. Heerlijk de natuur in. Er is echt niets dat meer ontspannend werkt voor mij. Maar de laatste jaren zit ik toch iets minder vaak op de fiets dan ik eigenlijk zou willen. Als de wind een beetje aantrekt houd ik het voor gezien. En ook de drie kwartier durende tocht naar mijn werk laat ik vaak zitten. Dan maar de auto. Terwijl ik me had voorgenomen zo veel mogelijk de fiets te pakken. Maar het lijkt wel alsof ik het niet meer zo kan opbrengen. Nu heb ik een gewone fiets met zeven versnellingen en het is gewoon echt trappen. En het ergste is nog wel dat ik, terwijl ik tegen wind in worstel, voorbij gereden wordt door allerlei mensen op hun e bike. Ik ben toch wel jaloers. Een e bike lijkt me erg duur en ik kan het me gewoon niet veroorloven. Maar ja, dat zal toch wel voor meer mensen gelden. Of zou er ook een goedkope e bike bestaan?

Goedkope e bike: fietsen maar

Ik ben toch maar eens op internet gaan snuffelen en ja hoor, ik heb een goedkope e bike gevonden. Echt ideaal. Nu kan ik met de meute mee en word ik niet meer aan alle kanten voorbij gereden. Belangrijker nog: ik kan bijna het hele jaar door de natuur in. Kijk, voor wat kou en regen ben ik niet zo bang. Het is de wind die me steeds parten speelt. En mijn goedkope e bike, die ook heel effectief is, sleurt me door de stormen heen. Dus nu kan ik midden in de winter naar mijn favoriete natuurgebieden fietsen om vogels te kijken. Het gaat me echt heel gemakkelijk af en ik ben toch heerlijk in beweging en buiten.

Ook wat voor jou?

Dus kern van dit verhaal: je hoeft echt niet rijk te zijn om een e bike te kunnen kopen. Je hebt ze in allerlei prijsklassen en eerlijk gezegd: de kwaliteit is prima. Uiteindelijk gaat het erom dat je hulp krijgt bij de zware momenten van een fietstocht. Ik vind ook dat zo’n elektrische motor je echt helpt het hele jaar door te fietsen. Nu ga ik zelfs wel eens in de winter op de fiets naar mijn werk. Als de zon schijnt, dat wel. Maar goed, zoek jouw goedkope e bike en trek de natuur in!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk