Site pictogram 2 met de natuur.nl

Griekenland: de mooiste natuurplekken vind je hier

Griekenland

We kunnen allemaal niet vaak genoeg naar de natuur. Het brengt je de serene rust die in de moderne maatschappij mist. Ik word zo gelukkig van wandelen door het bos of fietsen over de duinen. Of zwemmen in een open meer. Ook de plekjes bezoeken waar niemand anders is, is fijn. Maar waar kun je dat nou goed doen? Waar vind je die stukken ongerepte natuur, die pure geuren en kleuren, onaangetast door het gif van de mens? In Griekenland. Sommige delen van Griekenland zijn al druk bewoond en toeristisch, maar er zijn nog vele andere stukken te vinden waar niemand ooit een voet zet. Daar ga ik het dan ook over hebben.

Pindos bergen

Het Pindosgebergte ligt in het noordwesten van Griekenland. Dit gebied is voor de echte hikers onder ons. In het Pindosmassief ligt een gigantisch nationaal park, geheten Tzoumerka, Peristeri en Arachthoskloof. Dat je hier prachtige meren, rivieren, bergen, bomen, en dieren gaat zien, is vanzelfsprekend. Er leven bijvoorbeeld otters, wilde katten, en zelfs beren! Er zijn allerlei soorten amfibiën zoals padden, en ook nog slangen en vogels. Verder zijn er maar liefst 700 verschillende plantensoorten te vinden. Het weer is ook vaak ruw, dus je gaat zeker een ongerepte reis tegemoet! Het is zelfs zo dat dit gebied het ruwste weer heeft van heel Griekenland. Bereid je goed voor op elke weersoort en zorg dat je geen beren tegenkomt.

Wetlands

Er zijn in Griekenland maar liefst 400 wetlands, ofwel moeraslanden en watergebieden, te vinden. Dus moerassen, meren, tussengebieden, enzovoorts. Neem als je hier de natuur in gaat dus altijd droge sokken mee. Het mooie aan wetlands is dat ze het beste zijn voor vogelspotten. Er zijn maar liefst meer dan 400 vogelsoorten te ontdekken in deze moeraslanden. Ik noem er enkele: Messolongi, Gialova, Porto Lagos, de Amvraciaanse Golf, de meren Kerkini, Vistonis, Mikri Prespa. Griekenland is zo ontzetend rijk aan dit soort nattige gebieden.

Onbewoonde eilanden van Griekenland

Griekenland bestaat uit ontzettend veel eilanden, waarvan de meeste niet eens bewoond zijn. Dus huur een boot en ga naar deze onbewoonde eilanden. Nergens vind je natuur zo ongerept als op een onbewoond eiland bij Griekenland. Let wel op dat hier geeneens wandelpaden aangelegd zijn, en daar moet je tegenkunnen. Hopelijk ben je met deze blog meer geïnspireerd om niet alleen de natuur in te gaan, maar het in Griekenland te doen. Het land is zo veel meer dan haar toeristische eilanden en steden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk