Site pictogram 2 met de natuur.nl

Een met de natuur dankzij een heerlijke regendouche

douchedeur

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt ontspannen, relaxen en één met de natuur kan worden. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een regendouche. Waarom? Omdat je elk moment simpelweg even door de douchedeur kan stappen en kunt genieten van een heerlijke douche. Het voelt echt alsof je ergens in de natuur in de regen jezelf wast. Heerlijk vind ik dat. Bovendien kun je de omgeving tevens een ‘groener’ gevoel geven. Zo heb ik mijn douchewand tevens uitgezocht om het thema compleet te maken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan gerust verder. Ik vertel je in details hoe ook jij een met de natuur kan worden dankzij onder andere een regendouche.

Open en lichte badkamer

Het begint bij de setting. Mijn badkamer heb ik zo samengesteld dat alles open en licht is. Net alsof je in de natuur op een open veld of bij een waterval zou staan. Je kunt op verschillende manieren een open en lichte badkamer realiseren. Zo heb ik een douchedeur van glas uitgezocht en een douchewand in een bepaald thema. Het thema van mijn badkamer was de waterval. Persoonlijk vind ik het heerlijk om na een lange werkdag even een te worden met de natuur door simpelweg de badkamer in te lopen. Bovendien word ik direct wat vrolijker en meer ontspannen dankzij het licht en de openheid. Niets werkt zo deprimerend als een grauwe, donkere badkamer. Zeker in de wintertijd wanneer we al zo weinig licht hebben, kan dat echt leiden tot depressieve gevoelens. Mijn advies is daarom een open en lichte badkamer.

Thema of bepaald kleurenschema

Mijn volgende dikke tip heeft betrekking op het selecteren van de tegels en het meubilair. Zoals ik je al vertelde was het thema van mijn badkamer een waterval. Daar heb ik dus ook mijn douchedeur, douchewand en badkamermeubel op uitgezocht. Alles is doorzichtig en licht van kleur. Hier en daar vind je lichtblauwe details die een ontspannen sfeer toevoegen aan de algehele ruimte. Uiteraard hoef je niet een thema te kiezen zoals ik. Je kan ook gewoon een bepaald kleurenschema uitzoeken waar jij je prettig bij voelt. Zo heeft een vriendin van mij haar hele badkamer omgetoverd in een tropisch woud compleet met allerlei bamboo elementen. Haar douchewand en douchedeur hebben daarom allerlei lichtgroene tinten.

Word ook een met de natuur

Dus kan jij wel wat ontspanning gebruiken? Ben jij toe aan een heerlijk momentje in de natuur? Dan kan ik je echt een regendouche aanraden. Het water valt heerlijk op je lichaam. Je doet je ogen dicht en je waant je echt eventjes in de natuur. Weg van alle stress, weg van alle zorgen. Je bent alleen maar een met de natuur.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk