Site pictogram 2 met de natuur.nl

Het had anders kunnen aflopen

Afgelopen maand ben ik uitgegaan samen met mijn vrienden voor mijn twintigste verjaardag. We gingen op de fiets naar een feestcafé in een nabijgelegen dorpje. Het was super gezellig en we hebben de gehele avond gefeest en gedanst. Op de terugweg kwam ik erachter dat mijn band lek was. Gelukkig woonde een van mijn vrienden waarmee ik uitging in de buurt van dit café en kon ik hier mijn band oppompen zodat ik naar huis kon fietsen. Ik wist dat dit een tijdelijke oplossing was, maar aangezien ik graag naar huis wilde besloot ik naar huis te gaan fietsen.

Net op tijd weggesprongen

Op de terugweg was het keihard aan het regenen, het was ook al erg hard aan het regen waardoor mijn zicht minder werd. Ook had ik door de regen last van gladheid op de weg. Eer we bijna bij mijn huis waren aangekomen, kwam ik erachter dat een stuk van de weg was afgesloten. Hierdoor moesten wij onze terugreis vervolgen op de provinciale weg. Op deze weg reden zowel fietsers als automobilisten. Net voordat ik samen met mijn neefje, die ook mee was gaan stappen, bijna bij het einde van deze weg kwam reed er een auto keihard op ons in. We moesten hierdoor van onze fiets afspringen om een ongeval te vermijden. Echter kwamen we tijdens de val tegen een boom terecht waardoor mijn fiets kapot ging. Ook had ik wat letsel, namelijk een verstuikte enkel, een schaafwond en mijn jas was gescheurd.

Recht op een schadevergoeding

Gelukkig zag de automobilist wat er was gebeurd en stopte hij om te kijken hoe het met ons ging. Hij was enorm geschrokken en vroeg zich af of alles goed ging met ons. Zowel ik en mijn neefje waren er met minimale schade vanaf gekomen. Maar om ervoor te zorgen dat wij niet voor alle kosten moesten opdraaien hebben wij al zijn contactgegevens genoteerd. Omdat dit de eerste keer was dat ik te maken had met een verkeersongeluk, wist ik niet wat ik moest doen om de schade op de tegenpartij te verhalen. Hierdoor heb ik op advies van mijn ouders een letselschade advocaat in Groningen ingehuurd. Hij gaf mij aan wat de opties waren en wat ik kon doen om de schade op de tegenpartij te verhalen. Ik heb samen met alle foto’s de contactgegevens van de automobilist doorgestuurd naar de advocaat en hij is hier vervolgens mee in de weer gegaan. Na een paar weken had de advocaat de schade op de tegenpartij verhaald en stond het geld op mijn bankrekening.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk