Site pictogram 2 met de natuur.nl

Industriële lampen mogen niet missen in je interieur

Industriële lampen zijn helemaal terug van weggeweest. Verlichting in je huis is sowieso onmisbaar, maar het moet ook een mooie uitstraling hebben. Niemand zit te wachten op een eenvoudig lichtje. Daarom zijn industriële lampen vandaag de dag zo gewild en zie je ze overal bij webshops en in de winkels. In dit artikel alles over de industriële lamp.

Wat zijn de kenmerken van een industriële lamp?

Eerst handig om te weten is dat de industriële lamp zijn intrede deed in de 19e eeuw. Er kwamen steeds meer fabrieken en daarvoor was er verlichting nodig. Langzamerhand raakte deze speciale verlichting uit het beeld, maar is de afgelopen jaren weer helemaal hip en trendy in interieurs bij de gewone consument. Waar herken je een industriële lamp aan? Je herkent het vooral aan ruwe en functionele vormen. Materialen waar deze lampen van zijn gemaakt zijn hout, metaal en soms zelfs touw. Zoals gezegd, ze zijn trendy, hip en toepasbaar in elk interieur.

Welke soorten industriële lampen zijn er?

Sfeer is belangrijk binnen een interieur en industriële lampen helpen daarbij. Men maakt onderscheid tussen 3 soorten industriële lampen, namelijk de tafellampen, hanglampen en stalampen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor industriële spots te kiezen. Het aanbod industriële lampen is bij webshops op internet het groots en hebben een immens divers aanbod. Daarnaast hebben deze webshops redelijke prijzen, terwijl industriële lampen in de normale winkel meestal wat duurder zijn.

Combineer er lustig op los met verschillende interieurstijlen

Als je denkt dat je industriële lampen alleen in industriële interieurs kunt verwerken zit je mis. Het is niet per se nodig om een industrieel interieur te hebben voor de lampen. Je ziet industriële lampen dan ook veel terug in andere interieurstijlen zoals modern of Scandinavisch. De lampen passen perfect in deze stijlen en geven extra flair en dynamiek. Dat komt vooral omdat industriële lampen goede kleuren en materialen hebben.

Waar plaats je jouw industriële lamp?

De industriële lampen zijn dé blikvangers van je interieur en het eerste wat duidelijk opvalt. Deze lampen laten je kamer stralen en geven veel sfeer prijs. Je kan industriële lampen op verschillende manieren verwerken in je interieur. Dat kan als hanglamp boven een eettafel of plaats een vloerlamp in de hoek van je kamer. De mogelijkheden zijn legio en elke industriële lamp maakt jouw interieur net even wat mooier dan dat een gewone lamp dat doet.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk