Site pictogram 2 met de natuur.nl

Klaar voor de zomer met de kinderen

Het leek de afgelopen paar dagen wel herfst, zo druilerig en donker dat het was. Maar nu lijkt het mooie weer eindelijk aan te houden. Dus dat betekent dat we naar buiten gaan! Dat eindeloze binnen zitten, is iedereen nu wel zat. We moeten nog wel voorzichtig doen maar het is natuurlijk ook gezond om even de benen te strekken en een frisse neus te halen. Al helemaal voor de kinderen. In deze blog vertel ik je hoe je deze zomer heerlijk voor je kind kan maken. Dan kan er enkel nog genoten worden. Lees je mee?

Een fijne plek

Ongeacht hoe oud je kindje is, heeft het een fijne plek in de binnen en buitenlucht nodig, in de zomer wordt vooral dat laatste ineens relevant. Een plekje om te rusten en om te spelen. Sommige kinderen hebben een eigen kamer en een speelhoek. Houdt deze altijd opgeruimd als er niet gespeeld wordt, maar ook altijd beschikbaar mocht je kindje er wel willen spelen. Zo weten ze altijd waar ze terecht kunnen en dat geeft duidelijkheid. Daarnaast voorkom je zo dat speelgoed door de rest van het huis gaat slingeren. Zorg er in de zomer dus ook voor dat er zo’n plekje buiten is, het liefst uit de zon.

Houd het koel

Dat het een plekje uit de zon is, is heel belangrijk. Je wilt immers niet dat je kindje schade aan zijn of haar huid oploopt. Kinderen hebben de verbranding vaak niet door doordat ze druk aan het spelen zijn. Zorg dus dat je kleine in ieder geval op het heetst van de dag uit de zon is, maak genoeg drinken en biedt dit ook regelmatig aan. En niet te vergeten, goed insmeren! Zeker als het zonnetje schijnt maar eigenlijk altijd. Ook als hij verstopt zit achter de wolken, raken de zonnestralen ons.

Stimulerend spel

Zo, er is een plek en het is precies de goede temperatuur. Er staat drinken klaar, de ideale setting om aan het spelen te gaan. Niet iedere dag is de dag voor een watergevecht. Gelukkig is er nog meer speelgoed beschikbaar. Ik ben nu helemaal fan van het speelgoed van Schleich Farm World. Deze speelgoeddieren zijn van enorm goede kwaliteit en er kan zowel binnen als buiten mee gespeeld worden. Daarnaast prikkelt het de fantasie van je kindje enorm. Je kan het speelgoed kopen op www.animal-toys.nl. Spelen doen we nog niet altijd met elkaar, maar dat maakt het niet meer leuk.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk