Site pictogram 2 met de natuur.nl

Met pijnklachten naar de chiropractor & fysio in Hilversum

Heb je last van pijnklachten in je lijf en ben je daarmee doorverwezen naar de fysio in Hilversum? Dan kun je het volgende verwachten van de behandeling. Allereerst heb je natuurlijk helemaal geen verwijzing nodig om naar een fysiotherapeut te gaan, want je kunt ook gewoon zelf een afspraak maken. Bij de fysio in Hilversum werken ze op basis van een 3-stappen-plan. Dat wil zeggen dat ze eerst (vaak aan de hand van diverse apparatuur) je klacht analyseren. Met diverse technieken en oefeningen zorgen ze ervoor dat je mobieler wordt en je beter kunt bewegen. Een soepel lijf herstelt immers sneller.

Fysio in Hilversum voor thuisoefeningen

Een onderdeel van een groot deel van de behandelingen is het doen van oefeningen, welke je doorgaans ook thuis moet doen. Je zult immers het gebied waar je last van hebt sterker moeten maken en de doorbloeding moeten verbeteren. Dit doe je door te bewegen, maar wel op een manier die je spieren niet overbelast. Jouw fysiotherapeut kan je daarbij helpen en je precies vertellen hoe je dit doet. Soms is het ook nodig om bij een chiropractor langs te gaan. Deze kan de gewrichten mobiliseren en beweeglijkheid creëren. Als er bepaalde delen van je rug vastzitten dan is het moeilijker voor je lichaam om te herstellen, vandaar dat een bezoekje aan de chiropractor in veel gevallen ook aan te raden is.

In 3 stappen van je klachten af

De tweede stap in het herstel en behandelen van je klacht is het stabiliseren van het lichaam, oftewel het in evenwicht brengen. Door heel specifiek allerlei kleine spiergroepen te trainen word je sterker en komt je lijf meer in balans. De doorbloeding verbetert nog meer, en de pijnklachten zijn vaak al wat afgenomen. De derde stap heeft te maken met het functioneren op dagelijkse basis. Je krijgt oefeningen en adviezen met betrekking tot je houding die ervoor zorgen dat je soepel blijft en goed kunt bewegen. Al deze dingen samen zorgen voor optimaal herstel en werken daarna ook preventief.

Bewegen als medicijn bij stijfheid

Veel mensen hebben op dagelijkse basis last van stijfheid. Dit heeft vaak met de leeftijd te maken, maar ook met een inactieve levensstijl. Hoe oud je ook bent, je kunt echt altijd soepel blijven. De chiropractor en fysio in Hilversum kunnen je daarbij helpen, met een gerichte behandeling en oefeningen voor thuis.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk