Site pictogram 2 met de natuur.nl

Natuur in Indonesië

Vulkaan

Indonesië staat bekend om haar prachtige natuur. De rijstvelden, gebergtes, zeeën en bossen zijn adembenemend mooi. Een natuurliefhebber kijkt hier zijn of haar ogen uit. Je kunt ervoor kiezen om een groepsreis te doen, een individuele rondreis of een reis op maat. In Indonesië is er voor iedereen wat te doen, je kunt er zonnen, lekker eten, wandelen en/of actievere dingen ondernemen. Om de mooiste plekken te ontdekken is het aan te raden om online te kijken naar een rondreis Indonesië met een gids. Deze gids kent de omgeving goed en weet waar je wel en niet mag komen. Ook kom je hiermee meer te weten van de omgeving en de natuur.

Vulkanen

Vulkanen en bergen komen veel voor in Indonesië. Er zijn er nog ruim 100 actief van de in totaal 300 vulkanen. De meest bekende vulkaan in de Gunung Krakatau. Dit is een eiland tussen Sumatra en Java. De vulkanen vormen het beeld van het landschap en voeden de Indonesische bodem. Hierdoor leven er duizenden planten- en dierensoorten, zoals: olifanten, tijgers en zeeschildpadden. De meest actieve vulkaan is de Merapi. Het is een gevaarlijke vulkaan, aangezien het dicht bij een leefgebied ligt. Meer dan 300 dagen per jaar rookt deze vulkaan. De laatste grote uitbarsting kwam in 2010. Hierbij kwamen er 353 mensen om het leven. Bij de vulkanen Semeru en Bromo in Java komen veel toeristen om te genieten van de zonsopkomst.

Duiken en snorkelen

Indonesië heeft prachtige duik- en snorkelplekken. De condities zijn er vaak goed en er is onder water genoeg te zien. Een van de allermooiste snorkel- en duikspots op aarde is Bunaken Nationaal Park in Sulawesi. Hier vind je koraal tot tientallen meters diep. Ook vind je hier zeeschildpadden en ongevaarlijke rif haaien van dichtbij. Daarnaast vind je prachtige visjes. In Bali heb je het Menjangan eiland. Hier vind je talloze kleurrijke visjes. Wil je zeepaardjes spotten? Reis dan af naar Pulau Weh. Het is een ruig gebied, waar je gigantische vissen vind. Soms spot je hier ook de manta en haaien. Bij Amed ligt het wrak van de US Liberty. Bij dit wrak kijken duikers hun ogen uit.

Nationale parken

Het landschap van Indonesië is enorm divers. Indonesië is het meest beboste land ter wereld. Je vindt hier dus talloze (beschermde) plantsoorten en dieren. Helaas wordt er veel gekapt tegenwoordig, waardoor er steeds minder overblijft. Genoeg redenen dus om nu naar Indonesië af te reizen. Bromo National Park is erg populair met de bekende krater. Het is een enorme zandzee die je ook met een jeep kan bereiken. In Komodo National Park vind je de Komodo Dragon, de grootste hagedissoort ter wereld. Zeer indrukwekkend om te zien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk