Site pictogram 2 met de natuur.nl

Een puincontainer huren voor tijdens je verbouwing

Als je aan het verbouwen bent in je eigen (toekomstige) huis, dan komt er altijd meer troep en afval en puin vrij dan dat je van te voren had bedacht. Jij dacht misschien dat je er met een paar ritjes naar de vuilstort wel klaar mee was, maar niets is minder waar. Je kunt dus maar beter, voor je met de sloopwerkzaamheden begint, een puincontainer huren. Deze afvalcontainer wordt bij je op het erf gezet of op een van de parkeervakken bij je voor de deur. Zo kun je direct beginnen met het afvoeren van je puin. Nog een voordeel van een puincontainer huren: je werkt mee aan een beter milieu.

Een puincontainer huren scheelt je veel gedoe

Zo blijft je klus goed overzichtelijk. Alles wat aan het eind van de klusdag nog in huis is, dat moet daar blijven. De rest heb je al in de puincontainer gestort. Een groot extra voordeel van een puincontainer huren is dat je deze tussentijds kunt laten omruilen. Komt er meer puin vrij dan dat je had gedacht, dan is een belletje naar de centrale genoeg. De volle container wordt opgehaald en de lege container wordt geplaatst. Moet de container op de openbare weg komen te staan? Informeer dan van te voren bij je gemeente of dat zomaar mag.

Hoe werk je met een puincontainer mee aan een beter milieu?

Met een puincontainer huren zorg je ervoor dat het afval op de juiste manier wordt opgehaald en verwerkt. Herbruikbare onderdelen worden hergebruikt en de materialen die overblijven worden op de juiste manier verwerkt. Het is daarbij wel van belang om de juiste puincontainer te huren. Heb je vooral houtafval? Huur dan een puincontainer voor hout. Heb je alles door elkaar? Dan kun je een algemene puincontainer huren. Maar omdat er dan nog flink nawerk gedaan moet worden, is de huur dan wel wat hoger.

Een puincontainer op de klus zorgt voor veiligheid

Je hebt immers alles maar één keer in je handen. Je sloopt iets en brengt de resten direct naar de puincontainer. Er liggen geen stapels troep in huis waar je lelijk over kunt vallen en doordat je lekker aan het opruimen bent, trap je niet zomaar in een spijker die nog in een lat zit. Ook zorgt een puincontainer voor veiligheid op straat. Je kunt je zo voorstellen dat je, als je al je puin in de voortuin gooit, onverlaten zo'n beetje uitnodigt om er een zooitje van te maken. Met een puincontainer gebeurt dat niet.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk