Site pictogram 2 met de natuur.nl

Geniet van de natuur met een rubberboot met motor

rubberboot met motor plaatje

Nederland beschikt over vele mooie wateren waar je heerlijk op kunt vertoeven. Nederland is daarom echt een watersportland. Niet iedereen kan het zich permitteren om een groot jacht te komen om daarmee te genieten van één van onze vele wateren. Als je op een toegankelijke manier toch van de mooie nederlandse natuur op het water wil genieten dan is een rubberboot met motor een goede optie. Een jacht zelf is namelijk niet alleen duur, maar ga maar eens kijken naar het onderhoud en de ligplaats die je nodig hebt. Met een rubberboot met motor is dit vaak niet nodig. Hangt een beetje af van het formaat uiteraard, maar met een beetje compact formaat kan je ervoor zorgen dat deze prima op je zolder is op te bergen. Lees snel verder over de mogelijkheden.

Welke formaten zijn er bij de rubberboot met motor

Over het algemeen hebben de meeste dealers als kleinste formaat 2,3 meter. Precies groot genoeg om in je eentje in te varen. Als je graag alleen geniet is dat prima natuurlijk. Zeker dit soort formaten zijn compact op te bergen. Daarom zie je deze rubberboot met motor ook veel als bijboot bij een groter jacht. Als je met je grote boot op vakantie gaat kan je toch wat makkelijker even naar de wal om wat boodschappen te doen. Het is ook een leuk formaat voor je kinderen die kunnen er lekker een stukje in varen. Vanaf dit kleine formaat wordt het formaat steeds een halve meter groter. De kleinere hebben een buitenboordmotor die je ook bestuurt met deze motor. In de wat grotere formaten zie je vaak ook een stuur en wat meer luxe door een bank die bijvoorbeeld is ingebouwd. Als dat erin zit dan wordt het wat lastiger om je rubberboot met motor op te bergen op je zolder. Dan zal je wel echt een winterstalling moeten regelen.

Welke motor heb ik nodig bij mijn rubberboot met motor?

Achter een rubberboot zit een buitenboordmotor. Meestal is het een verbrandingsmotor die op benzine draait. Voor de kleinere formaten zie je steeds meer dat de electrische motor populair wordt. Hier haal je niet echt grote snelheden mee, maar wel goedkoop in aanschaf en verbruik. Daarnaast heb je dan in ieder geval geen vaarbewijs nodig. De kracht van de benzinemotoren wordt uitgedrukt in PK’s. Deze is te vinden op de achterkant van de motor. het vaargedrag van je rubberboot met motor is heel erg afhankelijk van deze motor. Laat je hierover daarom goed adviseren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk