Site pictogram 2 met de natuur.nl

Shampoo zonder verpakking | 2metdenatuur

Ben je op zoek naar shampoo zonder verpakking? Dan is natuurlijke shampoo in de vorm van shampoobars misschien wel wat voor jou. Er zit geen verpakking om de shampoo heen en zoals de naam al zegt is de shampoo gemaakt in de vorm van een soort staaf. De shampoo wordt natuurlijk genoemd omdat ten minste 50% van de ingrediënten de oorspronkelijke structuur houdt. Je kunt het als volgt zien: hoe beter de structuur behouden blijft, hoe meer natuurlijke ingrediënten in de bar zijn verwerkt. Dit is niet het enige wat een natuurlijke shampoo kenmerkt. Een ander kenmerk is namelijk dat de meeste ingrediënten in de shampoobar biologisch afbreekbaar zijn. Dit wil zeggen dat micro-organismen het product kunnen afbreken. Lees hieronder meer over natuurlijke shampoo!

Andere kenmerken van natuurlijke shampoo

Het derde kenmerk van natuurlijke shampoo is dat deze verantwoord is gemaakt. Hierbij worden er eisen gesteld aan de arbeidsomstandigheden van de werknemers die meehelpen om de shampoobar te maken. Ook wordt er bij het produceren van de shampoobar geprobeerd om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Een ander punt wat betrekking heeft op natuurlijke shampoo is dat er geen chemicaliën inzitten. Denk hierbij aan siliconen, want deze doen niet zoveel voor je haar. Er zijn namelijk genoeg natuurlijke vervangers voor te vinden! Deze zitten allemaal in de shampoobars verwerkt zodat deze een goede alternatief zijn voor reguliere shampoo in flessen.

Werkzaamheid van natuurlijke shampoo

Vaak zie je in het schap van shampoobars dat ze eigenlijk op dezelfde manier zijn ingedeeld als gewone shampooflessen. Zo is er bijvoorbeeld shampoo voor krullend haar en voor vet haar. Ook wanneer je roos hebt, is daar een specifieke shampoobar voor te vinden. Zeker voor mensen met een gevoelige hoofdhuid kan een natuurlijke shampoo uitkomst bieden. Als je hiermee kampt kan het zijn dat je gevoelig reageert op chemicaliën, zoals siliconen. In een natuurlijke shampoo zitten geen chemicaliën en deze is dus ook zachter voor je hoofdhuid.

Soorten natuurlijke haarproducten

Naast shampoobars vind je tegenwoordig veel meer zero-waste alternatieven waardoor je geen verpakkingen meer hoeft te gebruiken. Zo zijn er haarmaskers waar geen tube of potje meer om heen zit. Door de haarmaskerbar onder de kraan te houden wordt deze wat zachter. Vervolgens kun je deze over je haarpunten heen wrijven en kunnen de ingrediënten gaan intrekken. Daarna gebruik je het masker dus net zoals ieder ander haarmasker. Het is daarna wel aan te raden om de bar op een droge plek neer leggen. Op die manier gaat deze langer mee. Dit bewaaradvies is ook van toepassingen op shampoobars en conditionerbars. 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk