Site pictogram 2 met de natuur.nl

Shortlease elektrisch: handig om te testen

Nog niet zo lang geleden was volledig elektrisch rijden een utopie. Iets dat misschien in de verre toekomst zou gaan gebeuren. De tijd heeft ons, wat dat betreft, ingehaald en elektrische auto's zijn inmiddels heel gewoon in ons straatbeeld. Maar dat wil nog niet zeggen dat zo'n elektrische auto ook bij jou en je manier van leven past. Door een shortlease elektrisch aan te gaan, kun je elektrisch rijden en op die manier ontdekken of het bij je past. Vind je het een uitkomst? Dan kun je overgaan tot een langer leasecontract. Is het volledig elektrisch rijden toch niets voor jou? Dan kun je overstappen naar hybride. Met shortlease elektrisch zit je niet aan lange contracten vast en kun je dus gemakkelijker switchen.

Zoveel mensen, zoveel wensen

En dat weten de autoontwerpers ook. Vandaar dat elektrische auto's er inmiddels in alle soorten en maten zijn. Van een wat kleinere Volkswagen Golf, een Nissan Leaf en een Renault Zoe tot een wat grotere Jaguar I-Pace, Audi E-tron en diverse modellen Tesla, je vindt ze allemaal bij de shortlease elektrisch. De verschillen in prijs zijn daar natuurlijk ook naar. Het is dus zaak om je budget, voor je een shortlease aangaat, goed te bepalen. Al is een maandje cruisen in een Jaguar of Tesla toch ook wel erg gaaf!

Is shortlease elektrisch milieuvriendelijker?

Er is over elektrisch rijden nogal wat te doen geweest. Zo zou de auto, eenmaal op de weg, wel milieuvriendelijk zijn, maar zou het assembleren van de auto zeer milieuonvriendelijk zijn. Kort geleden is er een onderzoek gepubliceerd, waarin wordt aangegeven dat elektrisch rijden altijd milieuvriendelijker is dan regulier rijden. Ook wanneer je het ontwerp en de assemblage van de auto meetelt. Het antwoord is dus ja: shortlease elektrisch is milieuvriendelijker.

Is shortlease geschikt voor iedereen?

Shortlease is een leaseconstructie waarbij je na de eerste maand altijd kunt opzeggen. Dit kun je per maand doen. Daarom is shortlease vooral geschikt voor mensen die op projectbasis werken en niet precies weten hoe lang het project gaat duren. Ook kan shortlease prima ingezet worden als tussenoplossing. Nog een voordeel van shortlease: ook met een BKR-registratie kun je er in veel gevallen gebruik van maken. Dealerleasing kijkt zelf naar de betrouwbaarheid van de cliënten. Hierdoor schatten zij zelf in of een cliënt in staat zal zijn een shortlease-overeenkomst aan te gaan. En dat kan nu net het verschil maken. Betalingsproblemen uit het verleden hoeven nu geen problemen meer op te leveren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk