Site pictogram 2 met de natuur.nl

Tips voor een duurzaam kantoor

afvalbakken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo ook in het bedrijfsleven. Kantoorpanden waar mensen dag in en dag uit werken, produceren niet alleen veel goed werk. Jij en je collega’s produceren ook gigantisch veel afval. Daarnaast verbruiken jullie samen ook gigantisch veel energie. Anno 2019 moet dat duurzamer kunnen. Wij als mensen zijn onze planeet aan het uitputten. Steeds meer natuurgebieden hebben moeite te overleven. En dat kunnen wij bij 2metdenatuur.nl niet laten gebeuren. Stap voor stap streven we met zijn allen naar een duurzamere wereld. Vandaag delen we een aantal handige tips die van jouw kantoor een duurzame plek maken. Zet de eerste stap naar een groener kantoor!

Afval scheiden met trio afvalbakken

Een eerste stap naar een duurzaam kantoor is het scheiden van afval. Het scheiden van afval klinkt als een simpele stap. Maar in werkelijkheid blijken mensen hier toch moeite mee te hebben. Niet zozeer met de redenen waarom het goed is afval te scheiden. Eerder met de extra moeite die men moet nemen om een succesvolle afvalscheiding te garanderen. De trio afvalbakken maken hier een eind aan. Op een centrale plek kunnen jij en je collega’s papier, plastic en gft-afval scheiden. De drempel om afval te scheiden is zodoende zeer laag. Stimuleer jezelf en je collega’s tot het scheiden van afval met trio afvalbakken.

Heb controle over het energieverbruik

Aan de hand van slimme verlichting en verwarming is het eenvoudig om het energieverbruik van jouw kantoor te controleren en beheren. Door middel van een app is het energieverbruik zo in te stellen dat je zo min mogelijk energie verspilt. Mocht je het licht vergeten dan is er niks aan de hand. De app regelt dat je lichten op tijd uitgaan. Weer een stap dichter bij een duurzaam kantoor. Je energieverbruik was nog nooit zo efficiënt.

Fairtrade koffie voor jou en je collega’s

Hetgeen dat misschien wel het meest wordt verbruikt op kantoor is koffie. Het wondermiddel dat iedereen weer even energie en focus geeft om de dag productief door te komen. Werknemers zijn er gek op. Door koffie kunnen ze blijven gaan. Niet gek, dat bijna het gehele kantoor meerdere kopjes koffie verslind op een dag. Een simpele manier om de duurzaamheid van jouw kantoor op te krikken is overgaan tot de aanschaf van fairtrade koffie. Eerlijk geproduceerde koffie waarbij de producenten eerlijke lonen betaald krijgen. Met een rein geweten kunnen jij en je collega’s vrolijk verder gaan met het verslinden van kopjes koffie.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk