Site pictogram 2 met de natuur.nl

Verbeter de wereld, begin met een uitwisbaar notitieboek

Als je iemand bent die nog steeds graag op de ouderwetse manier dingen opschrijft in plaats van alles uit te typen, dan weet je hoe handig het is om altijd pen en papier tot je beschikking te hebben. Je staat er vaak niet bij stil dat mensen in ontwikkelingslanden die toegang tot pen en papier, die wij als vanzelfsprekend beschouwen, vaak niet hebben. Dat komt omdat schrijfwaren en papier duur in de aanschaf zijn en omdat de bruikbaarheid beperkt is. Je zult het zelf wel merken als je veel opschrijft, je notitieboek is binnen de kortste keren weer volgeschreven. Wij kunnen dan makkelijk even naar de winkel voor een nieuwe, maar in ontwikkelingslanden gaat dat niet. Vooral schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden zijn hier de dupe van omdat analfabetisme zo in stand blijft. Gelukkig bestaat er nu een reusable notebook van Correctbook waardoor dit probleem aangepakt wordt.

Uitwisbaar notitieboek met een duurzame missie

Correctbook is een uitwisbaar notitieboek met een missie. Allereerst is het een duurzaam alternatief om papierverspilling tegen te gaan. Omdat je alles makkelijk kunt uitwissen heb je minder notitieboeken nodig en doordat je ze kunt uitwissen gaan ze vele malen langer mee dan een normaal notitieboek. Maar Correctbook is niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor de bekende papierwaren, je helpt er ook kinderen in ontwikkelingsgebieden mee. Bij aankoop van een uitwisbaar notitieboek van Correctbook voorzie je een schoolgaand kind uit een ontwikkelingsgebied van oneindig schrijfmateriaal.

Elke aankoop helpt een kind

Correctbook is in 2014 opgericht toen oprichter Sam zag dat kinderen in Zuid-Afrika geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen, zoals pen en papier, omdat het duur is om aan te schaffen en snel opraakt. Daarom besloten ze een notitieboek te ontwikkelen dat wel lang meegaat, omdat het uitwisbaar is.Ondertussen heeft Correctbook meer dan 500.000 kinderen in ontwikkelingsgebieden voorzien van een uitwisbaar notitieboek/uitwisbaar schrijfmateriaal. Maar daar stopt het niet. Ondertussen heeft Correctbook als missie om in 2023 1 miljoen kinderen een jaar lang van schrijfmateriaal te voorzien.

Correctbook groeit met een breder assortiment

De afgelopen jaren is het aanbod uitwisbare notitieboeken in hun assortiment enorm gegroeid. Ondertussen verkopen ze Correctbook notitieboeken in A4, A5 en A6 formaat met verschillende kleuren. Ook hebben ze handige agenda’s aan hun collectie toegevoegd, zodat je heel het jaar door kunt met Correctbook. Daarnaast hebben ze ook handige To-do lijstjes en flashcards om het studeren te optimaliseren. Bovendien verkopen ze ook losse bladeren om toe te voegen aan je Correctbook en zijn de pennen, wisdoekjes en schoonmaaksponsjes ook los te verkrijgen. Met Correctbook maak je niet alleen een duurzame keuze, je maakt ook een verschil in de wereld.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk