Site pictogram 2 met de natuur.nl

Vlaggen en andere doeleinden

Vlaggen bestaan langer dan u zou denkt: mogelijk sinds de prehistorie. Archeologen hebben namelijk prehistorische afbeeldingen ontdekt, waarop vlaggen stonden. Hoewel we dit niet zeker weten, weten we wel uit andere bronnen dat het gebruik van vlaggen al eeuwenoud is. Mensen hechten namelijk al heel lang waarde aan symboliek. In de meeste gevallen werd een vlag gebruikt om iets symbolisch aan te duiden, zoals de verenigbaarheid van een volk. Een gezamenlijke vlag laat zien dat mensen of bepaalde regio’s bij elkaar horen. Dit is de reden waarom veel mensen trots zijn op hun eigen vlaggen.

Het ontstaan van de vlag

Zoals gezegd is het gebruik van vlaggen mogelijk veel ouder dan we denken, maar laten we het houden bij enkele duizenden jaren. Het is bijvoorbeeld bekend de Egyptenaren al vlaggen hesen aan een soort speer. Ook de Romeinen waren fervente gebruikers van de vlag: het doek was op ieder strijdtoneel te vinden. Net als nu werd de vlag vroeger gebruikt om aan te duiden dat een persoon ergens bij hoorde en er trots op was.

Onze eigen vlag bestaat vandaag de dag uit de kleuren rood, wit en blauw. In drie banen keren de kleuren terug op ons nationale doek. Wist u dat de Nederlandse vlag vroeger andere kleuren had? Rood was oranje en wit was meer een soort beige. Hier komt ook het gezegde ‘Oranje boven’ vandaan. Het oranje-beige-blauw was gekozen door Willem van Oranje, de huidige kleuren zijn ingevoerd in de 16de eeuw, maar onduidelijk is waarom. Het is aannemelijk dat de huidige driekleur ontstond uit wrange gevoelens voor het koningshuis. In de 16de eeuw was in Nederland niet iedereen blij met de Oranjes.

Beachflag

Maar behalve vlaggen van landen, hebben vlaggen ook andere doeleinden. Kijk bijvoorbeeld naar de beachvlag. Bent u op zoek naar een gemakkelijk en kostenvriendelijk reclamemiddel om uw bedrijf of boodschap prominent onder de aandacht te brengen? Dan is een beachflag of strandvlag zeker het overwegen waard. Wat is een beachflag precies? En waar kun je zo’n vlag precies voor gebruiken? Een beachflag is een opvallend promotiemiddel om uw product of dienst onder de aandacht te brengen.

Als u op zoek bent naar een echte eyecatcher, is de beachflag een goede optie. Het is een speelse vlag, die door haar opvallende vorm al van een afstand in het oog springt. Of u nu kiest voor een rechthoekige, afgeronde of druppelvormige variant, de beachflag straalt dynamiek uit en biedt legio mogelijkheden om uw boodschap of bedrijfslogo prominent voor het voetlicht te brengen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk