Site pictogram 2 met de natuur.nl

Voordelen van groene energie voor je bedrijf

In Nederland vind je steeds meer ondernemers en particulieren die kiezen voor groene energie. Een fantastische ontwikkeling als je het mij vraagt. Toch zijn er nog veel mensen die niet precies weten wat groene stroom is en waarom het jou zoveel kan bieden. Groene energie is duurzaam opgewekte stroom die geproduceerd wordt uit natuurlijke bronnen, zoals de zon, het water of de wind. In dit artikel vertel ik je meer over wat precies de voordelen zijn voor groene energie en dan kijk ik met name naar de voordelen voor ondernemers in ons land. Lees je met me mee?

Groene energie is beter voor het milieu

Het allergrootste voordeel van groene stroom is dat het beter is voor het behoud van de aarde. Willen we de wereld behouden zoals ie is, dan moet er iets gebeuren. Wat betreft energie ligt dat met name aan de manier hoe een vorm van energie wordt opgewekt. Bij het proces met natuurlijke bronnen bij groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij het productieproces van grijze energie. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 erg schadelijk voor de wereld. Daarnaast wordt groene stroom gehaald uit bronnen die onuitputtelijk zijn. Dat zijn bronnen die nooit op kunnen gaan. De zon, de wind en het water zijn immers voor altijd aanwezig en voor altijd te gebruiken. Kijken we naar de bronnen van grijze energie dan zien we dat dit fossiele brandstoffen zijn die wél ooit op kunnen gaan. Ook dat is niet goed voor het behoud van de wereld.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Een ander voordeel van groene zakelijke energie is dat je je eigen stroom kunt opwekken. Het is vandaag de dag namelijk heel eenvoudig én toegankelijk om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen. Op die manier ben je volledig onafhankelijk van wat de energiemarkt doet. Voor het kopen van zakelijke zonnepanelen om bijvoorbeeld energie grootzakelijk mee op te wekken moet je een investering maken. Je moet echter weten dat je die investering er na enkele jaren al uit hebt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor je energieverbruik. Hoewel veel mensen nog een beetje terughoudend zijn wat betreft zonnepanelen is het een hele goede en duurzame manier om je eigen stroom op te kunnen wekken en zo zelfvoorzienend te zijn.

Duurzamer bedrijf trekt meer klanten

Tot slot nog een fijn voordeel van groene zakelijke energie. Mensen kiezen tegenwoordig sneller voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Dat betekent dat je met groene energie of met zakelijke zonnepanelen net dat verschil kunt maken of een klant wel of niet voor jouw diensten gaat. Uiteindelijk kan zo’n simpele verandering dus zorgen voor meer klanten en uiteindelijk meer omzet! En dat terwijl je wat betreft stroom niets anders merkt: uit je stopcontact komt gewoon dezelfde stroom. De manier van produceren is voornamelijk anders. Vind je het overstappen op zakelijke zonnepanelen een te grote stap maar ben je wel benieuwd naar groene zakelijke energie? Check dan je jaarlijkse energieverbruik en doe een vergelijking via een zakelijke energievergelijker. Op Minder.nl vind je zo’n handige tool waarmee je binnen no time weet welke deals er allemaal beschikbaar zijn voor jouw energieverbruik. Zo betaal je sowieso nooit te veel voor groene stroom.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk