2 met de natuur.nl

Wek zelf zakelijke groene energie op met deze toepassingen

Steeds meer ondernemers stappen over op groene stroom. Nu kun je ervoor kiezen om groene zakelijke energie af te nemen bij een energieleverancier of je gaat voor het zelf opwekken van groene stroom. Het aantal bedrijfspanden én woningen in Nederland die over zonnepanelen beschikken stijgt. Dat is niet heel vreemd: toepassingen om zelf groene energie op te wekken zijn toegankelijker dan ooit. Het investeren hierin wordt ook nog eens gestimuleerd door de Nederlandse overheid. Tel daarbij op dat potentiële klanten eerder kiezen voor een groen bedrijf dan een grijze onderneming en je hebt eigenlijk geen redenen meer om niet over te gaan op groene energie. Daarom heb ik in dit artikel enkele toepassingen verzameld waarmee je je eigen zakelijke groene stroom kunt opwekken.

Energie opwekken met zonnepanelen

De meest populaire vorm van zelf energie opwekken is met behulp van zonnepanelen. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en een stuk compacter, waardoor mensen eerder dan ooit overstappen op het laten installeren van dergelijke panelen. Er zijn hierbij ook steeds meer leveranciers te vinden die zonnepanelen mogen plaatsen. Leveranciers hebben namelijk geen vergunning meer doen. Hierbij moet je natuurlijk wel even een check doen: zijn eerdere klanten tevreden over de diensten en producten van deze leverancier? Nadat de leverancier zakelijke zonnepanelen heeft geplaatst kan het opwekken van energie beginnen.

Wek energie op met een warmtepomp

Naast de zonnepanelen kiezen mensen steeds vaker voor een warmtepomp als hulpmiddel om natuurlijke energie op te wekken. De aarde beschikt over onuitputtelijke warmte die je kunt gebruiken om je kantoorpand op te warmen. Hiervoor heb je een zogeheten warmtepomp nodig die als een soort verbinding zorgt tussen de warmtebron en een systeem dat ervoor zorgt dat je van de warmte kunt profiteren. Een warmtepomp is een ontzettend duurzame oplossing, maar is wel wat duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld zonnepanelen. Het is goed om te weten dat je de investering in een warmtepomp na ongeveer 10 tot 15 jaar eruit kunt halen. Wanneer je onderneming stabiel is, is dit dus zeker een oplossing voor groene energie.

Zonneboiler voor groene stroom

Ook kun je groene stroom opwekken met behulp van een zonneboiler. Een zonneboiler wordt ook wel een zonnecollector genoemd; zo’n apparaat slaat water op dat door middel van zonne-energie op een natuurlijke wijze wordt opgewarmd. Dit water kan onder andere worden gebruikt voor de verwarming, maar kun je ook door laten stromen in de vaatwasser of zelfs de douche. Er zijn verschillende soorten vormen en maten zonneboilers te koop, kijk daarom goed welke boiler het beste bij het dak van je bedrijfspand past. Je kunt zonneboilers, even als warmtepompen en zonnepanelen, huren om op die manier de hoge kosten van de aanschaf ervan te vermijden. Op die manier kun je direct kijken of het überhaupt iets is voor je bedrijf. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over het zelf opwekken van groene stroom. Hier kun je direct verschillende groene energieleveranciers met elkaar vergelijken, wanneer je in eerste instantie op die manier je steentje bij wilt dragen aan een duurzame wereld.