Site pictogram 2 met de natuur.nl

Zonnepanelen installatie: in één dag besparen!

Wanneer je de knoopt hebt doorgehakt en je hebt definitief gekozen voor zonnepanelen, dan wil je ook snel resultaat. En dan is het goed om te weten dat zonnepanelen installatie al in één dag kan plaatsvinden. Dan moet er vooraf natuurlijk wel het een en ander geregeld worden. Zonnepanelen installatie is meer dan die ene dag dat de experts de zonnepanelen en de omvormer zonnepanelen komen installeren. Vooraf moet allereerst worden bepaald of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen installatie. Dit kun je (deels) zelf doen. Zo kun je je gegevens invullen op de website en dan komt er al snel een berekening uitrollen.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen installatie?

De meeste daken zullen geschikt zijn voor zonnepanelen installatie. Het maakt, in de meeste gevallen, niet uit of het om een plat- of om een puntdak gaat. De enige daken waarvan het direct zeker is dat ze niet geschikt zijn voor zonnepanelen installatie zijn rietgedekte daken. Dit heeft te maken met de brandveiligheid. Ook platte daken kunnen voor problemen zorgen. Zo moeten de dakbalken wel op de juiste onderlinge afstand van elkaar staan om de zonnepanelen te kunnen monteren. Puntdaken met dakpannen en puntdaken met andere dakbedekking kunnen, in de meeste gevallen, gewoon gebruikt worden. Al moet ook gekeken worden naar de zonkant én naar eventuele obstakels die de zon kunnen weghouden van je dak. Denk dan aan een naastgelegen flatgebouw of hoge bomen.

Zonnepanelen laten installeren is een flinke investering

Wil je de zonnepanelen direct aanschaffen, dan zul je inderdaad rekening moeten houden met een flinke uitgave. Het voordeel is wel dat je deze uitgave al snel begint terug te verdienen, al zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn kan het terugverdienen beginnen. Maar het kan ook anders. Je kunt ook zonnepanelen lenen tegen een vast bedrag per maand. Deze vorm van lenen lijkt erg op een huurkoop constructie. Nadat een vooraf afgesproken periode is afgelopen, zijn de panelen helemaal van jou.

Een vergunning is meestal niet nodig

Nu zoveel gemeentes in Nederland duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, is het plaatsen van zonnepanelen op je huis, over het algemeen, geen probleem meer. Er zijn wel haken en ogen te vinden. Wil je, vanwege de opbrengst, de zonnepanelen op de voorkant gemonteerd hebben, dan kan dit afgewezen worden door de gemeente. Er is maar één manier om daar achter te komen: een vergunning aanvragen en er het beste van hopen. Wil je de zonnepanelen aan de achterkant op je dak hebben? Dan hoef je dat niet eens te melden!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk