Site pictogram 2 met de natuur.nl

Zonnepanelen laten plaatsen

Als je geld wilt besparen op je energierekening en ook wilt bijdragen aan het milieu, dan kan je het beste kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen produceren namelijk energie van de warmte die van de zon af komt. Hier kan je meer lezen over het plaatsen van zonnepanelen.

 

Zijn zonnepanelen duur?

Zonnepanelen zijn inderdaad duur en dat heeft ermee te maken dat het ontwikkelen van zonnepanelen jaren heeft geduurd en het moeilijk is om zonnepanelen te produceren. Het is een eenmalige investering en daarna zul je er alleen maar profijt van hebben omdat je na enkele jaren veel geld bespaart op je energie rekening. Eigenlijk doe je dat al wanneer je de zonnepanelen geplaatst hebt, maar je inverstering heb je binnen enkele jaren terug. De Nederlandse overheid wilt dat zoveel mogelijk huizen voorzien zijn van zonnepanelen en daarom krijg je een subsidie. Die subsidie is een korting van 21 procent over de aanschafprijs van zonnepanelen. In het verleden kreeg je de subsidie op je rekening gestort maar omdat het makkelijker is om de btw over zonnepanelen naar 0 procent te brengen, heeft de overheid daarvoor gekozen. 

 

Zelf zonnepanelen plaatsen

Als je ervaring hebt met het installeren en plaatsen van zonnepanelen dan kan je dat prima zelf doen. Wanneer je geen ervaring hebt, dan kan je het beter niet zelf doen het het plaatsen en installeren overlaten aan het bedrijf waar je de zonnepanelen hebt gekocht zoals Solinso. Zonnepanelen moeten namelijk goed geplaatst worden en moeten aangesloten worden aan de meterkast. Dit is gevaarlijk werk omdat er een kans bestaat dat je geëlektrocuteerd word of van het dak valt. Ook is het mogelijk dat een zonnepaneel van het dak glijdt en iemand de paneel op zijn of haar hoofd krijgt. Dit is in veel gevallen fataal en daarom is het verstandiger om de montage en installatie over te laten aan een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is. 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen zijn enorm. Je kan ervoor kiezen om van je gehele dak een zonnepaneel te maken met zonnedakpannen. Dit zijn dakpannen die voorzien zijn van een zonnepaneel. Ook is het mogelijk dat je enkele zonnepanelen laat plaatsen. Het is belangrijk dat je goed onderzoekt doet naar de mogelijkheden en prijzen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er is namelijk een breed aanbod aan zonnepanelen en de kwaliteit tussen de zonnepanelen kan ook enorm veel verschillen. 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk