Site pictogram 2 met de natuur.nl

Zwarte rozen: wat is de betekenis achter deze bloemen?

zwarte rozen

Zoals veel mensen weten zit er achter elke soort bloemen een bepaalde betekenis. Zwarte rozen komen niet vaak voor maar hebben net zoals andere rozen ook een hele duidelijke betekenis. In deze blog lees je over de betekenis van bepaalde rozen en leer je waar deze voor staan.

Rozen als symbool

De kleur zwart heeft zo zijn eigen betekenis. Deze kleur van de nacht associeert voornamelijk met de dood en mysterie. Zwart is niet bepaald een vrolijke kleur en wordt ook wel gezien als een kleur die dramatisch en serieus overkomt. Daarentegen is zwart als kleur wel krachtig en staat onder meer voor autoriteit, stijl en status. Rozen zelf staan symbool voor liefde, geluk en vrolijkheid. Ook de doornen van de roos hebben een betekenis. Deze staan symbool voor het gegeven van het leven en dat niets vanzelf komt. Ook liefde kent zijn scherpe punten, hoe mooi het ook kan zijn.

De betekenis van zwarte rozen

De zwarte rozen hebben zoals verwacht niet een hele vrolijke betekenis. Zwarte rozen staan voor het einde van een periode, afsluiting en afscheid. Dit kan op verschillende manieren worden ingevuld. Zo kunnen zwarte rozen gebruikt worden voor een overlijdensgeval, of het beëindigen van een relatie of vriendschap. Desalniettemin is de roos een gracieuze bloem waardoor dit afscheid waardig is.

Wat is de betekenis van andere kleuren rozen?

Andere rozen hebben een vrolijkere betekenis dan zwarte rozen. Bijvoorbeeld rode rozen staan voor pure romantiek en liefde. Roze rozen staan voor ultiem geluk en verliefdheid, en worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld romantische uitingen en bruiloften. Ook witte rozen hebben een prachtige betekenis, zij staan namelijk ook voor geluk, status en puurheid. Gele rozen staan qua betekenis haaks op de zwarte roos, zij staan namelijk voor vrolijkheid en onbezonnen geluk.

Waar koop ik zwarte rozen?

Je komt zwarte rozen niet tegen bij de meeste bloemenwinkels. Deze soorten rozen groeien ook niet uit de grond, maar worden op een bepaalde manier gekweekt. Om zwarte rozen zwart te maken worden bepaalde rode rozen met speciale verf behandeld. Dankzij de dieprode kleur krijgen de rozen een intense zwarte kleur. Er zijn veel kwekers die zich hierin specialiseren en daarom is het de beste keuze om deze rozen online te bestellen. Online rozen bestellen is makkelijk en snel, en bij de juiste webshops heb je de rozen diezelfde dag nog in huis. Deze rozen worden direct vanaf de kweker bij u thuis bezorgd en hebben daardoor een extra lange vers garantie.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar werkbalk