Bamboo kleding

Op zoek naar comfortabele en duurzame kleding? Bamboo kleding is erg geliefd om het zijdezachte gevoel dat ze geven. Omdat de vezels niet chemisch behandeld zijn, zijn ze van nature gladder en ronder zonder scherpe sporen die de huid irriteren, waardoor bamboestof hypoallergeen is en perfect voor mensen die allergische reacties krijgen van andere natuurlijke vezels zoals wol of hennep. Bamboo kleding is ook antibacterieel en schimmelwerend. De bamboe plant groeit van nature in het wild zonder het gebruik van pesticiden of kunstmest. Deze gunstige kwaliteit van de plant blijft in zijn textielvorm en doodt alle bacteriƫn waardoor de drager zich langer frisser en geurvrij voelt, waardoor bamboo kleding fijn en schoon aanvoelt. Kleding gemaakt van bamboo wordt in verschillende kledingstukken verwerkt. Heren t-shirts met lange mouw, dames ondergoed of zelfs bamboo sokken, je kan elk soort kledingstuk wel verkrijgen gemaakt van dit fijne en duurzame materiaal.

Werkt verkoelend, maar houdt ook warmte vast

In tegenstelling tot veel andere textiel materialen is bamboe extreem ademend. De natuurlijke bamboeplant houdt zichzelf koel in de hitte en behoudt deze eigenschap ook in kledingvorm. De doorsnede van de bamboevezel is bedekt met micro-openingen waardoor de stof een betere vochtopname en ventilatie krijgt. Het resultaat is dat je met bamboo kleding gemakkelijk koel blijft, maar ook gemakkelijk warmte vasthoudt. Bijvoorbeeld heren t-shirts met een lange mouw blijven dus ademend aanvoelen en passen zich gemakkelijk naar jouw lichaamstemperatuur aan. Bamboe-stof is ook antistatisch en UV-beschermend. Het sluit maar liefst 98 procent van de schadelijke UV-stralen uit, waardoor je dus ook bescherming hebt tegen schadelijke invloeden van de zon.

Kan het in de wasmachine?

Net als je gemiddelde kledingstuk kan bamboestof gewoon in de wasmachine worden gewassen. Om het zo lang mogelijk goed te houden kan je het beste met koud of lauw water wassen. Bamboo kleding kan in de droger, maar is beter voor de stof om op de lijn te drogen. Zo blijft de vorm goed zitten. Dit geldt voor ondergoed. Maar ook voor heren t-shirts met een lange mouw. Door de soepele stof blijven je kledingstukken gemakkelijk kreukvrij. Indien je ze toch wil strijken kan dit op een lage temperatuur.

Met bamboo kleding kies je voor duurzaamheid

Met bamboo kleding kies je voor een betere wereld. Bamboe is de meest milieuvriendelijke kledingstof waar je voor kan kiezen. Het is snelgroeiend en er hoeven geen chemicaliƫn te worden gebruikt. Het is ook 100 procent biologisch afbreekbaar en produceert veel zuurstof waardoor het zorgt voor een gezonder milieu. Het wordt steeds belangrijker om milieubewuster te leven. Met bamboo kleren zorg je dat je bijdraagt aan een duurzaam leven, en geniet van heerlijk zittende kleren.