Campings in Italië

Dit jaar hebben we besloten om weer op vakantie te gaan naar ons favoriete vakantieland. Als ik over ons spreek, zijn dat ik, mijn man en onze drie kinderen. Zoals bij vele, is ons favoriete land om op vakantie te gaan Italië. Al sinds mijn man en ik jong zijn brachten onze ouders ons hier ook heen. Dit hebben wij ook bij onze kinderen gedaan, sinds de jongste drie jaar oud was zijn we elk jaar in Italië geweest. We zijn alle vijf dol op de zon, dit is ook een van de redenen dat we zo vaak in Italië op vakantie gaan, het ligt namelijk zuidelijker dan Nederland en heeft ook een warmer klimaat. 

Meerdere campings

Vaak gaan we dan drie weken kamperen in de zomervakantie. We hebben ook een enkele keer een huisje gehuurd, maar dit beviel toch minder goed dan het kamperen. Bij het kamperen ben je veel meer buiten en maken onze kinderen ook sneller contact met andere kinderen. Dit jaar hebben we twee campings op het oog. We vinden het namelijk leuk om binnen die drie weken minimaal een keer van camping te wisselen. Hierdoor is er namelijk afwisseling van omgeving en kan je twee keer de omgeving en de camping ontdekken. Dit jaar hebben we als eerste Camping Bella Italia uitgekozen. Deze camping ligt direct aan het Gardameer. Ook heeft het twee grote zwembadcomplexen met glijbanen. Onze kinderen vinden zwemmen fantastisch, dus dit is ideaal voor ze. Ook beschikt de camping over meerdere restaurants, hier genieten mijn man en ik dan weer heel erg van. Ook hebben we ons al verheerlijkt op de lijst van sportfaciliteiten die door deze camping aangeboden wordt, we zijn namelijk een sportief gezin. 

Voorbereidingen

De tweede camping waar we aan denken is Camping Lago Maggiore via Allcamps. Deze camping heeft ook een groot zwembad en veel voorzieningen zoals een minimarket, ligweide en een animatieteam. Verder is de zuidzijde van het Lago Maggiore vlakker dan het noordelijke gedeelte. Hierdoor is het een uitstekende uitvalbasis voor uitstapjes naar de grote steden. Ook zijn we van plan hier veel te gaan shoppen in de diverse outletstores in dit gebied. We hebben in beide campings heel veel zin. Het gaat vast weer een super zomer worden met ons gezin in Italië. Nu nog nakijken of al onze campingspullen nog in goede staat verkeren of dat er een aantal dingen vervangen moeten worden. Maar buiten dat kan onze kampeervakantie beginnen!