Caravan huren: zorgeloos op vakantie

Een caravan huren is een logische stap als je van kamperen houdt, maar zelf geen caravan kunt kopen. Of als je toch eens die kampeerervaring wil hebben of als je kamperen gewoon eens uit wilt proberen. Een caravan huren kan ook uitgroeien tot je vaste vakantiebesteding omdat je met een gehuurde caravan geen last hebt van bijkomende kosten als onderhoud en stalling. Veel dingen zijn al voor je geregeld bij het huren van een caravan. Dus ga goed voorbereid en zorgeloos op weg met je tijdelijke huisje.

Caravan huren: goed voorbereiden

De mogelijkheden om een caravan te huren zijn echt eindeloos. Je kunt kiezen voor klein en compact en dus vaak ook goedkoop. Gewoon de nodige basisbehoeften en meer niet. Lekker eenvoudig en lekker makkelijk. Maar je kunt ook een caravan huren die juist wel groot is en voorzien van de nodige luxe. In zulke caravans tref je een eigen douche en toilet aan bijvoorbeeld maar ook ruimere en meerdere slaapplaatsen en een wat mooier ogende inrichting. Alles is mogelijk. Bepaal dus van te voren goed wat je wil. Voor hoeveel personen moet de caravan zijn, wat moet er echt in zitten en wat kan je missen. Bepaal ook van te voren je budget en houdt je daaraan.

Wat kan mijn auto?

Welke caravan je kan huren hangt natuurlijk wel af van het type auto dat je hebt. Check even goed wat de auto wel of niet kan trekken. De grotere caravans wegen uiteraard meer. Heb je geen ervaring met het rijden met een caravan dan is dat ook iets om mee te nemen in je beslissing. Wil je gelijk een enorm bakbeest achter je auto hebben of ga je deze eerste keer toch maar een kleinere caravan huren. Je veilig voelen op de weg is namelijk ook belangrijk voor een fijne vakantie.

En dan nog dit

Als je een caravan huurt is het wel belangrijk even wat zaken te checken. Voor sommige caravans heb je niet genoeg aan een rijbewijs B. De verhuurder kan je daar meer over vertellen. Ook als je naar het buitenland wil met je gehuurde caravan kunnen er aparte voorwaarden gelden. Bespreek dit goed en laat ook op papier de afspraken vastleggen. Houd bij de kosten van een caravan huren ook rekening met extra verzekeringen en dergelijke. Maar als deze zaken goed geregeld zijn dan kan je vakantie ook echt beginnen. Geniet ervan!