De kwaliteit van het kraanwater in Nederland

Tegenwoordig is ook in Nederland het water uit de kraan steeds minder drinkbaar. Dit komt voornamelijk omdat er allerlei chemische afvalstoffen in ons kraanwater terecht komen. Zo komen er bepaalde stofjes uit medicijnen, pesticiden, antibiotica en hormonen in het kraanwater terecht. Ook komen er chemische afvalstoffen van de industrie en landbouw in het kraanwater terecht. Een voorbeeld van één van deze stoffen is nitraat, afkomstig uit mest. Er zitten ook bacteriën, parasieten, chloor, micro-organismen en kalk is het water. Al deze stoffen zijn erg slecht voor het menselijk lichaam. Het is daarom belangrijk om je drinkwater te filteren voordat je het drinkt.

Waar filter je kraanwater mee?

Om je drinkwater te filteren kun je een waterfilter gebruiken. Deze kun je vinden op waterfilterwinkel.com. Gezond eten en leven is natuurlijk belangrijk, maar het heeft weinig zin als je dan toch ongezond water blijft drinken. Gebruik daarom de Brita waterfilter van waterfilterwinkel.com. Doormiddel van een goede waterfilter zorg je dat jouw drinkwater vrij is van chemische stoffen, bacteriën, parasieten en kalk. Dit zorgt niet alleen dat je drinkwater een stuk gezonder wordt, maar het wordt ook nog eens een heel stuk lekkerder. Met een Brita waterfilter maak je van jouw kraanwater heel gemakkelijk drinkwater.

Waarom is kraanwater slecht voor je?

Het is wel duidelijk dat al die chemicaliën slecht voor je zijn, maar wat doen ze nu precies met je lichaam? Één van de gevolgen is ‘blue baby’-syndroom. Wanneer een jonge baby gedurende een lagere periode te veel van het nitraat dat in kraanwater zit binnenkrijgt, krijgt hij of zij zuurstof tekort en wordt hierdoor blauw. Dit klinkt erg eng en het is zeker niet iets wat je je baby wilt laten overkomen. Zorg daarom met de Brita waterfilter van waterfilterwinkel.com dat jouw baby alleen gefiltreerd water binnenkrijgt. Een ander gevolg kan verkalking of stijfheid zijn, door het hoge gehalte aan anorganische kalk. De kalk kan niet worden verwerkt door je lichaam, waardoor het zich ophoopt.

Gezonder, lekkerder, beter!

Het is natuurlijk een mogelijkheid om niet meer uit de kraan te drinken en alleen nog maar uit flessen drinkwater te drinken. Dit is echter een zeer milieuonvriendelijke optie, aangezien die vele hoeveelheden plastic die je hiervoor zou moeten gebruiken allemaal midden in de natuur zullen belanden. Kies daarom in plaats van plastic drinkflessen voor een Brita waterfilter van waterfilterwinkel.com. Met zo’n handige waterfilter in huis maak je het jezelf makkelijker om aan schoon drinkwater te komen, terwijl je daarbij ook de natuur een plezier doet!