Richt je thuiskantoor in met een echt directie bureau

We zijn het de afgelopen twee jaar gewend geraakt: thuiswerken en online meetings. En eigenlijk, als we eerlijk zijn, willen we ook niet meer alle dagen naar kantoor. Maar het wordt dan wel eens tijd om een echte thuiswerkplek in te richten. Toen het nog een tijdelijke maatregel was, voldeed de keukentafel prima, maar nu je thuis blijft werken, zul je op zoek moeten naar goede meubelen. Een directie bureau bijvoorbeeld. Een directie bureau is riant en heeft voldoende ruimte voor alle werkzaamheden. Je kunt er een ladeblok bij bestellen en zo je thuiswerkplek mooi opgeruimd houden. Toch kan een scheidingswand ook een goede oplossing zijn.

Een directie bureau kan ook wanneer je geen directeur bent

Je hebt gewoon een goede werkplek nodig. En als een directie bureau jou de werkruimte geeft die je nodig hebt, waarom zou je dan met minder genoegen nemen? Een directie bureau geeft je een luxe gevoel en ook de mogelijkheid om je spullen te laten waar ze zijn. Al is dat natuurlijk alleen maar fijn wanneer je een kamer tot je beschikking hebt die je kunt afsluiten. Zet je je directie bureau in de huiskamer of de slaapkamer? Dan wil je niet aldoor maar naar je werk moeten kijken. Een scheidingswand kan dan de perfecte oplossing zijn.

Wat heb je nog meer nodig voor een thuiswerkplek?

Behalve een goed bureau heb je natuurlijk ook een goede bureaustoel nodig. Ga bij de aanschaf van zo'n stoel niet over een nacht ijs. Probeer verschillende stoelen uit en, ook een idee, als je bureaustoel van kantoor goed zit, probeer deze dan over te nemen of een vergelijkbaar exemplaar aan te schaffen. Een voetenbankje is ook aan te raden. Natuurlijk ben je er dan nog niet. Een mat om je vloer te beschermen is ook de moeite waard. En dan is er nog de verlichting. Om goed te kunnen werken heb je goed licht nodig.

En dan de aankleding

Heb je de basics onder controle? Dan wordt het tijd om van je thuiswerkplek een fijne plek te maken. Kies bijvoorbeeld voor mooie planten en foto's in lijstjes voor aan de muur. Kleur is belangrijk. Schilder de muur in een kleur die bij jou past. Je kunt er ook voor kiezen om de scheidingswand als kleurelement te gebruiken. En ook belangrjk: zorg dat je alleen werkt op je werkplek. Drink gewoon koffie in de keuken en lunch aan de eetkamertafel. Je hebt ook je ontspanning hard nodig!