Een eigen bouwbedrijf

Voor veel mensen is het een droom om een eigen bedrijf te beginnen. Maar hoe je dat aan moet pakken, is nog niet zo makkelijk. Voor veel mensen lijkt het zo’n on behapbaar project dat ze er nooit aan beginnen. En dat is zonde want de grootste vraag die je jezelf moet stellen voor je een eigen bedrijf begint is; Wat voegt jouw bedrijf aan de markt toe, waarom ben jij uniek? Als je die vraag kan beantwoorden, heb je al snel een gemotiveerd doel te pakken en dat maakt het uitwerken en uitvoeren van een plan een stuk makkelijker. Dus hier zet ik de vragen even voor je op een rijtje.

Wat ben je van plan?

Voor je überhaupt aan die vragen die ik zojuist noemde, kan beginnen; Wat ben je van plan? Je kan wel het idee hebben om voor jezelf te beginnen maar het is wel handig om te weten wat je dan wilt gaan doen. In welk veld wil je aan het werk en wat voor soort bedrijf wil je beginnen. Als je uit de bouwsector komt, is het logisch dat je een bouwbedrijf wilt beginnen. Het is dan handig om je te bedenken of je een heel klein bedrijf wilt dat zich specialiseert in bepaalde klussen of dat je een groter bedrijf wilt. En als je kiest voor een groter bedrijf dan zul je geduld moeten hebben voor de groei die vereist is om dat op een duurzame manier te bereiken.

Wat heb je te bieden?

Dan komen de vragen die ik zojuist noemde, wat heb je te bieden en hoe ben je uniek? Als je hier antwoord op kan geven, kan je hierop inspelen. Je creëert dan een plekje voor jezelf op de markt en je voorkomt dat je één van de vele wordt en dat je bedrijf zo verloren gaat in de massa.

Aan de slag!

Als je een plan hebt (en eventueel nodige financiën), kan je aan de slag. Je zult dan waarschijnlijk eerst de basis moeten coveren. Zo heb je een ruimte nodig en bouwmachines. Op internet kan je hier het één en ander voor vinden en ze nieuw of tweedehands aanschaffen. Als het in verband met financiën kan, raad ik altijd aan om eigen machines te kopen en deze niet te huren, eigen materiaal is gewoon fijn om te hebben want je kan ervan op aan en het is er wanneer je het nodig hebt. Daarnaast is gehuurd materiaal vaak onderaan de streep duurder.