Een weekendje welness huisje met hond?

Wanneer je graag wilt dat je hond mee gaat op vakantie, kun je in Nederland op heel veel plekken terecht. Heel veel mensen hebben een hond en heel veel mensen willen hun hond meenemen op vakantie. Toch is het wel altijd weer verstandig om goed te checken of het huis dat jij op het oog hebt ook geschikt is om de hond mee naar toe te nemen. Je kunt een huisje met tuin huren en zo samen met je hond genieten van je vakantie. Samen lange wandelingen maken en daarna weer relaxen in het huisje. Hoe fijn is dat!

Voor een huisje in een heuvelachtig landschap boek je een vakantiehuisje Limburg voor 2 personen. Houd je meer van wandelen door de bossen? Kijk dan voor een huisje op de Veluwe. Ben je weg van lange strandwandelingen? Kijk dan een voor een huisje aan de Nederlandse kust.  

Een huisje voor een vakantie met hond moet wel aan wat eisen voldoen

Maar die eisen kunnen per hond natuurlijk verschillend zijn. Heb jij een heel grote hond? Dan moet het huisje en de tuin wel ruim genoeg zijn. Maar de kans is ook groot dat jouw hond niet goed is in trappen lopen. Dan is een gelijkvloers huisje op de begane grond wel de beste optie. Binnen in het huisje is het fijn dat het huis niet ingericht is met kwetsbare spullen. Dan kunnen die ook niet onverhoopt omvallen als de hond ertegenaan loopt.  

Ook aan de buitenzijde zijn verwachtingen hoog gespannen

Ga jij voor een vakantie met hond omheinde tuin? Je wilt altijd voorkomen dat je hond de benen neemt en gaat zwerven in de omgeving. Je kunt er dan op vertrouwen dat jij, als je het hek goed sluit, je hond gewoon weer mee naar huis kunt nemen aan het einde vakantie. Op het park is het lopen aan een riem vaak verplicht, al zijn er wel vaak losloopgebieden. Het is echter altijd, overal, verplicht om de hondenpoep op te ruimen.

Let op de gezondheid van je hond tijdens de vakantie

Je hond is gevoelig voor veel dingen. Denk bijvoorbeeld aan de grasaren die kunnen binnendringen in de poten van je hond. Het is zaak om daar op tijd bij te zijn. Ook kunnen teken bij honden erg irritant zijn. Je hond zal er niet direct ziek van worden, maar het is wel belangrijk om, ook tijdens je vakantie, regelmatig te checken of je hond geen teken heeft opgelopen. Heeft je hond lichte oren? Smeer deze dan regelmatig in met een beetje zonnebrandcrème. Dit kan verbranden, ook bij honden, echt voorkomen!