Een weekendje welness huisje met hond?

Wanneer je graag wilt dat je hond mee gaat op vakantie, kun je in Nederland op heel veel plekken terecht. Heel veel mensen hebben een hond en heel veel mensen willen hun hond meenemen op vakantie. Toch is het wel altijd weer verstandig om goed te checken of het wellnesshuisje dat jij op het oog hebt ook geschikt is om de hond mee naar toe te nemen. Je kunt een welness huisje met hond huren en zo samen met je hond genieten van je vakantie. Samen lange wandelingen maken en daarna weer relaxen in het welness huisje met hond. Hoe fijn is dat!

Een welness huisje met hond moet wel aan wat eisen voldoen

Maar die eisen kunnen per hond verschillend zijn. Heb jij een heel grote hond? Dan moet het welness huisje met hond wel ruim genoeg zijn. Maar de kans is dan ook groot dat je grote hond niet goed is in trappen lopen. Dan is een welness huisje met hond op de begane grond wel de beste optie. Wil je graag dat je hond bij jou op bed slaapt omdat 'ie dat thuis ook altijd doet? Dan kan dat in een welness huisje met hond ook. Misschien wil je dan wel een eigen deken meenemen. Dit kan helpen om je hond rustig te houden in een voor hem vreemde omgeving.

Ook aan de buitenzijde zijn verwachtingen hoog gespannen

Je wilt altijd voorkomen dat je hond de benen neemt en gaat zwerven in de omgeving. Het is daarom belangrijk dat een vakantie met hond omheinde tuin heeft. Je kunt er dan op vertrouwen dat jij, als je het hek goed sluit, je hond gewoon weer mee naar huis kunt nemen aan het einde vakantie. Op het park is het lopen aan een riem vaak verplicht, al zijn er wel vaak losloopgebieden. Het is echter altijd, overal, verplicht om de hondenpoep op te ruimen.

Let op de gezondheid van je hond tijdens de vakantie

Je hond is gevoelig voor veel dingen. Denk bijvoorbeeld aan de grasaren die kunnen binnendringen in de poten van je hond. Het is zaak om daar op tijd bij te zijn. Ook kunnen teken bij honden erg irritant zijn. Je hond zal er niet direct ziek van worden, maar het is wel belangrijk om, ook tijdens je vakantie, regelmatig te checken of je hond geen teken heeft opgelopen. Heeft je hond lichte oren? Smeer deze dan regelmatig in met een beetje zonnebrandcrème. Dit kan verbranden, ook bij honden, echt voorkomen!