Geen last meer van ongedierte in je tuin

Elke tuinliefhebber is zich ervan bewust dat waar je bezig bent met bloemen, planten en bomen, hier veel leven op afkomt. Vaak is dit prachtig leven dat je ook graag in je tuin wilt hebben, eekhoorntje en vogeltjes bijvoorbeeld Zelf is onze tuin altijd een populaire locatie voor duiven om een nestje te maken. Vaak voor ons raam dus het is ontzettend leuk om daarnaar te kijken. Maar iedereen die tuiniert weet ook dat je last kunt krijgen van ongedierte in je tuin. Dieren die je bloemen, planten en moestuintje aanvreten. Je wilt dit ongedierte natuurlijk bestrijden, en in dit artikel bespreken we hoe je dat doet. We willen het specifiek hebben over het probleem van naaktslakken.

Moestuintje

Veel mensen die tuinieren hebben ook veel plezier aan het bouwen van een moestuintje. Niks is natuurlijk leuker dan je eigen eten verbouwen. Maar een groot probleem dat veel mensen met een moestuintje ondervinden is de komst van slakken en naaktslakken. Deze dieren zullen al je groenten aanvreten en tegelijkertijd zie je ook niet graag een naaktslak over je mooi groeiende tomaat kruipen. Maar hoe bestrijd je deze dieren en houd je tegelijkertijd je moestuin veilig?

Aaltjes tegen slakken

Een van de meest effectieve manieren om naaktslaken te bestrijden is met aaltjes tegen slakken. Wat zijn aaltjes tegen slakken precies? Aaltjes tegen naaktslakken ofwel nematoden zijn in principe biologische bestrijders van naaktslakken. Het is een methode die al jarenlang door professionele kwekers gebruikt wordt en dus ook zeer zeker voor de tuin enthousiast. Normale slakken kun je bestrijden met anti-slakken korrels maar dit werkt vaak niet tegen naaktslakken aangezien deze zich onder de grond bevinden. Aaltjes kunnen ook onder de grond slakken vinden en deze doden.

Voordelen

Het gebruik van deze aaltjes tegen naaktslakken heeft vele verschillende voordelen. Ten eerste is het namelijk volledig biologisch en milieuvriendelijk. Je kunt het dus ook gewoon gebruiken voor voedselgewassen en je moestuintje. De aaltjes doden misschien naaktslakken maar ze zijn volledig onschadelijk voor kinderen, huisdieren, vogels en andere wilde dieren. Over de eekhoorntjes en vogeltjes in je tuin hoef je je dus geen zorgen te maken.

Een ander voordeel is dat de aaltjes ook uitstekend werken tijdens nat weer. Dit is natuurlijk in Nederland geen overbodige luxe aangezien het regelmatig regent. Sterker nog naaktslakken zijn het meest actief en destructief tijdens nat weer. Daarom zijn aaltjes dus ideaal in de bestrijding van dit ongedierte. Je kunt ze onder andere bestelen bij biobestrijding.nl.