Genoeg van de hitte? Maak je vast klaar voor de zomer

Deze hittegolf is bijna alleen maar te overleven in het zwembad of met een lekkere airco of ventilator in huis. Door de zomerse temperaturen waan je je zo in het buitenland. Vakantie in eigen land is dit jaar gelukkig zo slecht nog niet! We zijn bijna blij als we even mogen boodschappen, om toch maar lekker af te koelen in de goed geventileerde supermarkten. Eenmaal thuis van de supermarkt worden korte broek en T-shirt weer lekker ingeruild voor zwemkleding. Het lijk wel alsof kou gewoon niet meer bestaat. Maar niets is minder waar. Snel genoeg zal deze prachtige zomerzon ingeruild worden voor oranje blaadjes aan de boom en kastanjes op de grond. Als je op een druilerige, grijze herfstdag naar je werk fietst zal je alleen nog maar kunnen verlangen naar deze hitte. Gelukkig kan je met de juiste kleding wel een hoop kou en nattigheid voorkomen, bijvoorbeeld met een goede jas. Ga daarom nu vast op zoek naar de juiste jas!

Een goede jas

Niks is zo belangrijk op die druilerige dag als een goede jas. Jassen kunnen uit allerlei verschillende materialen gemaakt zijn. Welk materiaal de beste keus is, hangt af van je voorkeuren. Heb je het snel koud kan je het beste gaan voor een dikke goed isolerende laag. Dit is echter weer af te raden als je het snel warm hebt. Natuurlijk kan je wel de rits open laten voor wat verkoeling, maar je kan beter voor een dunnere jas gaan die je wel gewoon dicht kan doen. Ook moet je een keus maken of je het belangrijk vindt dat de jas waterdicht is. Zo zijn er ook veel regenjassen te koop, maar hier kan je ook snel in zweten. Wil je niet elke dag bezweet op je werk aan komen, kan je het best voor een jas gaan die goed ademt. Gelukkig zijn er ook jassen die geschikt zijn voor elk weer. Neem bijvoorbeeld de Ellesse jas. Van dit merk bestaan mooie winter- en tussenjassen.

Met een mooi ontwerp

Want het ontwerp van de jas ook belangrijk. Je draagt natuurlijk niet elke dag een nieuwe jas, dus je moet het maar het hele seizoen met die ene jas doen. Kies daarom een jas die past bij je eigen stijl. Een Superdry winterjas heren model is vaak erg populair. Dit is een Engels merk maar is geïnspireerd door het Japanse Tokyo. Je kan dit goed herkennen aan de Japanse tekens die je op de kleding terug kan vinden. Toch doet het ontwerp niet meteen aan Japan denken, het past beter in de American vintage style. Met deze jas loop je dus altijd goed gekleed over straat.