Top 10 tips voor tuinrenovatie in uw huis

Je kunt niet zomaar een paar zaadjes planten en een prachtige tuin verwachten. Het kost veel tijd en moeite om een ​​tuin te onderhouden en het is niet altijd gemakkelijk om te doen. Daarom willen we u enkele van onze beste ideeën voor uw tuinrenovatie geven. 1. Bepaal hoe u wilt dat uw tuin eruitziet 2. Doe wat inspiratie op 3. Ruim het oude op 4. Plant nieuwe bloemen 5. Wees creatief met de indeling 6. Voeg wat kleur toe 7. Voeg wat nieuwe meubels toe 8. Voeg wat nieuwe toe potten en plantenbakken 9. Voeg een waterornament toe 10. Plant een boom Top 10 Tips voor Tuin Ren

Bepaal hoe u wilt dat uw tuin eruitziet

Als u besluit een tuin aan te leggen, wilt u natuurlijk weten hoe uw tuin eruit komt te zien. Sommige mensen willen dat hun tuin er natuurlijk en wild uitziet, terwijl anderen een meer formele tuin willen.

Doe wat inspiratie op

Als je je laat inspireren door foto's en video's van tuinen, heb je meer ideeën voor je eigen tuin. Inspiratie vind je op veel plekken, bijvoorbeeld op tv, in tijdschriften, op internet en bij je buren. Inspiratie opdoen is erg belangrijk tijdens het renoveren van je tuin. Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden, vaak meer dan dat je zelf denkt.

Ruim het oude op

Wanneer u uw tuin opruimt, heeft u een beter idee van wat u in uw nieuwe tuin wilt. Wanneer u een beslissing neemt over hoe u uw tuin eruit wilt laten zien, weet u wat u moet verwijderen en wat u moet toevoegen.

Plant nieuwe bloemen

Wanneer je een tuin helemaal opnieuw begint, wil je de tuin vullen met mooie planten. Bloemen zijn de meest voor de hand liggende keuze, maar je kunt ook struiken en bomen planten. Er zijn natuurlijk een ontelbaar hoeveelheid mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor de Clematis. Van deze soort zijn er ook weer allerlei verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan de Clematis Armandii

Voeg wat kleur toe

Om je tuin een beetje kleur te geven, kun je wat kleurrijke bloemen toevoegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleurrijke potten en plantenbakken toe te voegen. Kleuren kunnen ontzettend veel invloed hebben op je tuin. Het is daarom slim om vooraf al te bepalen welke soort kleuren je terug wilt laten komen. 

Waterornamenten toevoegen in je tuin

Een tuin is veel leuker als er een waterpartij is. U kunt bijvoorbeeld een vijver of een kleine fontein maken.Als uw tuin klein is, kan een kleine fontein een bijzondere sfeer in uw tuin creëren.