Streetwear heeft een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin in het begin van de jaren negentig. Wat begon als een kleine subcultuur van skateboarders en surfers in Californië is nu uitgegroeid tot een volwaardige modebeweging. In de afgelopen jaren heeft streetwear de modewereld stormenderhand veroverd, met merken als Supreme en Off-White als bekende namen.

Hier zijn de top 5 nieuwste streetwear trends voor mannen:

1. Oversized kleding

Een van de populairste trends in streetwear op dit moment is oversized kleding. Deze trend draait om het dragen van kleding die te groot voor je is, waardoor je een relaxte en comfortabele look krijgt. Veel streetwearmerken zijn begonnen met het uitbrengen van oversized hoodies, sweatshirts en t-shirts, en ze zijn razend populair onder jongeren. Als je deze trend wilt proberen, zorg er dan voor dat je voor stukken gaat die 2-3 maten groter zijn dan je gebruikelijke maat.

2. Athleisure

Athleisure is een trend die sportkleding en streetwear combineert en die de laatste jaren de modewereld stormenderhand verovert. Bij deze trend draait alles om comfort en functionaliteit, en hij is perfect voor wie er goed uit wil zien zonder aan comfort in te boeten. Athleisure kleding is vaak gemaakt van ademende materialen zoals katoen en polyester, en is vaak voorzien van opvallende logo's en prints.

3. Retro sportkleding

Een andere grote trend in streetwear op dit moment is retro sportkleding. Bij deze trend worden klassieke sportkledingstijlen uit de jaren zeventig en tachtig opnieuw bekeken en in een modern jasje gestoken. Merken als Adidas en Nike hebben het voortouw genomen in deze trend door moderne versies van hun klassieke sneakers uit te brengen of deze Nike sweater. Retro sportkleding is de perfecte manier om een vleugje nostalgie toe te voegen aan je streetwear look.

4. Workwear

Een van de meest onverwachte trends in streetwear van de afgelopen jaren is workwear. Bij deze trend gaat het erom stijlelementen uit de wereld van de werkkleding te lenen en toe te passen op streetwear kleding. Workwear kledingstukken zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals denim en corduroy, en ze zijn vaak voorzien van utilitaire details zoals zakken en riemen. Deze trend is perfect voor wie een vleugje robuustheid wil toevoegen aan zijn streetwear look. Denk ook aan Cargobroeken, zoals deze Daily Paper broek met een ouderwets cargo design.

5. Streetwear x High Fashion

Een van de spannendste trends in streetwear op dit moment is de crossover tussen streetwear en high fashion. Bij deze trend gaat het erom streetwear kledingstukken een high-fashion twist te geven. Veel streetwear merken hebben samengewerkt met high-fashion ontwerpers om capsule collecties te creëren, en de resultaten zijn verbluffend. Als je deze trend wilt proberen, ga dan op zoek naar streetwear merken die hebben samengewerkt met high-fashion ontwerpers zoals Virgil Abloh en Kanye West.