Vakantie in Nederland is populairder dan ooit

Misschien heb jij het de afgelopen corona crisis ook wel gedaan: vakantie in Nederland gehouden. Waar je vroeger misschien nog op vakantie ging naar het buitenland, was dit de afgelopen jaren stukken lastiger. Er waren allemaal maatregelen waarmee je minder makkelijk de wereld over kon reizen. In sommige landen heb je die maatregelen nu nog steeds. Mede door deze maatregelen zijn er veel mensen die ervoor hebben gekozen om eens te kijken naar de mogelijkheden in eigen land. Zo kun je namelijk alle kanten op. 

 

Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden op de waddeneilanden. Nederland heeft een aantal prachtige waddeneilanden. Hiervan zijn er 5 bewoond en 3 niet bewoond. Wanneer het jou iets lijkt om een van deze eilanden te bezoeken, kun je dit gemakkelijk regelen. Er zijn op alle bewoonde eilanden veel verschillende horeca- en slaapgelegenheden. Via apps als bijvoorbeeld Booking.com kun je met een aantal drukken op de knop gemakkelijk een weekend weg boeken. Buiten de Waddeneilanden om, zijn er uiteraard nog tal van mogelijkheden. Kijk eens naar steden als Maastricht of Groningen. Dit zijn steden waar veel mensen in Nederland nog nooit geweest zijn. En dit is jammer, dit zijn namelijk steden met prachtige centrums. 

Stedentrips in Nederland

Er zijn in Nederland veel verschillende grote steden. De kans dat jij in veel van deze steden nog nooit geweest bent is vrij groot. De grote steden als Utrecht en Amsterdam zijn steden die de meeste mensen vast wel eens bezocht hebben. Maar uit onderzoek blijkt dat veel jongeren bijna nooit in steden als Eindhoven en Zwolle komen. En dat terwijl dit juist steden zijn met veel potentie. Er zijn hier veel grote scholen en er is zat te doen. Dus als je een keer iets anders dan normaal wilt, kun je hier zeker eens over na denken. Ook een stad als Nijmegen is zwaar onderschat. Je hebt hier een grote markt met enorm veel verschillende leuke horecazaken. Hier kun je je zeker een weekend vermaken. Als dit je allemaal niks lijkt kun je er uiteraard nog voor kiezen om voor onze mooie hoofdstad te gaan. Dit is een van ‘s werelds mooiste steden en hier kun je je zeker eventjes vermaken. Van de verschillende musea tot en met de dam. Er zijn hier tal van verschillende mogelijkheden. Vanwege de leuke kroegen en clubs kun je ook prima naar de hoofdstad als je zin hebt om uit te gaan.