Vergroen je kantoor met deze handige tips

Het aantal kantoren en bedrijfspanden in Nederland dat vergroent stijgt. Steeds meer ondernemers in ons land vinden het belangrijk om iets aan duurzaamheid te doen. Met behulp van energie vergelijken zakelijk kiezen zij bijvoorbeeld vaker voor groene stroom. Ook stappen ze steeds vaker over op andere duurzame toepassingen om zo groener te kunnen ondernemen. Ben jij ook op zoek naar handige tips om je kantoor of bedrijfspand te vergroenen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je enkele handige tips waarmee je direct kunt beginnen.

Stap over op groene zakelijke energie

Wanneer je geen idee hebt waar je moet starten met verantwoord ondernemen, is er in ieder geval één stap die je sowieso kunt zetten: overstappen op groene mkb energie of grootzakelijke energie. In Nederland vind je een aantal betrouwbare groene energieleveranciers dat verantwoorde stroom levert aan zakelijke klanten. De vorm van stroom die hierbij geleverd wordt, wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen, zoals de zon of de wind. Grijze energie wordt daarentegen gemaakt uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Helaas zijn dit brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn, zoals bij de groene bronnen wel het geval is. Dat betekent dat deze brandstoffen op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Alleen daarom zou je al de overstap op groene energie voor je bedrijf moeten overwegen, zodat je op die manier je steentje bij kunt dragen aan een betere wereld. Wist je dat overstappen op groene energie slechts enkele minuten duurt? Met een zakelijke energievergelijker heb je binnen no time een duurzaam zakelijk energiecontract.

Wek je eigen groene energie op voor je bedrijf

Beschik je al over een groen energiecontract en wil je nog een stapje verder gaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun eigen stroom op te wekken. Kijk maar eens om je heen op straat – grote kans dat je een of meerdere gebouwen met zonnepanelen ziet. Dat is niet heel gek; zonnepanelen bieden ontzettend veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je na een bepaald aantal jaren niets meer hoeft te betalen voor je zakelijke energie? Dat komt omdat je met zonnepanelen stroom opwekt uit gratis zonnestralen, waardoor je groene zakelijke energie helemaal gratis is. Natuurlijk moet je hiervoor wel eerst een investering maken; zonnepanelen zijn helaas niet gratis. Het is wel handig om dit in je achterhoofd te houden op het moment dat je twijfelt om zonnepanelen aan te schaffen. Uiteindelijk ben je goedkoper uit én ben je op een verantwoorde manier stroom aan het opwekken. Wat wil je nog meer?

Refurbished apparatuur is de toekomst

Tot slot kun je natuurlijk nog verder kijken dan alleen groene stroom afnemen. Er zijn namelijk nog veel meer manieren om groener te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aanschaffen van tweedehands apparatuur en kantoormeubels in plaats van nieuwe producten kopen? Refurbished is de laatste jaren enorm populair geworden; er komen steeds meer nieuwe shops bij die refurbished apparatuur verkopen. Refurbished apparaten zijn tweedehands laptops, smartphones, tablets en meer die volledig zijn opgelapt. Dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee. Ook vind je talloze (online) shops waar je terecht kunt voor tweedehands kantoormeubilair, zoals bureaus en bureaustoelen. Het is eigenlijk hartstikke zonde om de hoofdprijs te betalen voor iets nieuws terwijl er nog ergens hele mooie meubels staan te verstoffen. Heb je dus iets nieuws nodig voor je bedrijf? Kijk dan eerst of dat refurbished of tweedehands te verkrijgen is. Daarmee zorg je ervoor dat er minder vraag is naar nieuwe producten, waardoor de wereldwijde afvalberg uiteindelijk kleiner wordt.