De zomer is nu toch echt voorbij en de herfstperiode begint. Voor heel veel mensen is dit een verdrietige gebeurtenis. We zijn nog aan het nagenieten van de heerlijk zomerse dagen en natuurlijk zijn veel van ons op vakantie geweest. Nu is het tijd om terug naar school of werk te gaan. Daarbij komt ook nog eens kijken dat het weer rap verslechterd en voor we het weten zitten we weer in grijze regen en koude wind. Desondanks is niet alles aan de herfst slecht. In dit artikel bespreken we de leukste aspecten van de herfst om zo iedereen wat vrolijker te krijgen over dit nieuwe seizoen.

Nieuwe kleding

Het is misschien enigszins verdrietig dat je niet meer in een korte broek en een T-shirt kunt rondlopen maar tegelijkertijd is het natuurlijk hartstikke leuk dat je tijdens de herfst weer met hele nieuwe kleding kunt experimenteren. Merken zoals daily paper hebben altijd een fantastische herfstlijn en ze hebben ook sportieve kleding. De herfst is natuurlijk ook de perfecte tijd om aan je zomerlichaam van komend jaar te gaan werken. 

Feestseizoen

Natuurlijk gaan we allemaal de festivals en zomerse strandfeesten van de afgelopen maanden missen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de herfstmaanden niks te bieden hebben als het om feestjes gaat. Zo is er bijvoorbeeld natuurlijk Halloween en in Amsterdam is er in Oktober ook nog eens het Amsterdam Dance Event. Een van de grootste techno feestweken op aarde. Als dit allemaal niet genoeg is kunnen we ook nog eens feesten overnemen van de Amerikanen en Thanksgiving vieren. Daarnaast betekenen de herfstmaanden natuurlijk ook nog eens dat de winter eraan komt. Ofwel Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw. Er is dus genoeg om naar uit te kijken.

Warm binnen zitten

Het koude weer en de regen betekenen natuurlijk dat je niet meer lekker naar buiten kunt om in de zon te gaan zwemmen. Maar het is natuurlijk ook ontzettend fijn om warm knus binnen te zitten met geliefden en familie. Het is een goede manier om diepere banden te bouwen en gezelligheid te creëren. Tegelijkertijd wil de herfst niet persé betekenen dat je niet meer van buiten kunt genieten. De herfstkleuren in de natuur zijn prachtig en met warmere kleding kun je nog prima naar buiten. Je kunt buiten bijvoorbeeld een vuur stoken tegen de kou en eromheen gaan zitten met vrienden en een biertje drinken. Het vuur zal je prima warm houden.