Graszaad kopen voor jouw tuin

Gras is natuurlijk erg mooi om in een tuin te hebben liggen, helemaal als je een groot stuk grond hebt. Als je nog geen gras hebt liggen kun je graszaad kopen en dit uitzaaien over je stuk grond. Wat veel mensen niet weten is dat gras veel onderhoud nodig heeft. Het is meer dan in de tuin leggen en dan is het goed. Bijvoorbeeld in de winter krijgt het gras aanzienlijk minder zonlicht, helemaal als er een pak sneeuw overheen ligt. Daarom is het belangrijk om dan gebruik te maken van mest korrels of groenbemesters. Dan kan het gras alle voedingsstoffen opnemen en dus weer beter herstellen. Je hebt natuurlijk ook de keuze uit verschillende soorten gras. Heb je bijvoorbeeld een groot stuk grond waar je gras wilt planten maar heb je ook kinderen dan kun je speciaal sport en speelgras neerleggen. Dit grassoort is bestendiger en zal minder snel kapot gaan. Het bestaat ook uit meerdere grasrassen waardoor het een sterke en dichte grasmat creëert.

Verschillende soorten gras

Voor iedere gebruik van een grasveld kun je speciaal graszaad kopen. Zoals net al is genoemd heb je een speciale grasmix die gemaakt is om op te spelen. Je kunt ook precies het tegenovergestelde hebben en een grasmat nemen die helemaal niet is bedoeld om op te spelen. Dan kun je kiezen voor een sier graszaad. Wat ook bij siergras komt kijken is onderhoud. Dit grassoort zal mee onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld het speelgras. Je hebt ook nog speciaal gras voor in de weide, dat wordt ook weidegras genoemd. Dit gras is moeilijker te planten dan normaal gras maar je kunt hier wel veel langer plezier van hebben. Ook is dit gras goed voor bijvoorbeeld paarden of koeien om te eten. Het zal dan ook weer snel terug groeien. Ook heb je als laatste soort gras recreatie gras. Dit is een combinatie tussen het speelgras en siergras. Het ziet er dus mooi uit maar kan ook goed tegen een stootje. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt op campings. Je hebt ook nog nog herstel graszaad. Deze zaden kun je gebruiken om kale of dode plekken op te vullen zodat de grasmat weer een geheel vormt en er dus mooi uitziet.

Onderhoud

Elk grassoort heeft natuurlijk ook zijn eigen onderhoud nodig maar wat algemeen is bij elke soort gras is dat het gemaaid moet worden. De hoogte waar het naar gemaaid moet word verschilt wel per grassoort dus kijk dit altijd goed na om te voorkomen dat je te kort maait en het gras dus kapot kan gaan. Verder hebben alle grassoorten ook extra voeding nodig, vooral na de wintermaanden. Dit kun je doen door middel van mestkorrels te gebruiken die dan in het gras trekken. Als je dit allemaal doet kun je het langst van je grasmat genieten en hoef je niet telkens nieuw graszaad te kopen.