Houd de grond van jouw tuin gezond

De tuin is een heilig plekje voor veel huiseigenaren. Mensen die in deze tijd een eigen tuin hebben mogen zich dan ook zeer zeker gelukkig noemen. Met een eigen tuin kan je genieten van het heerlijke weer in de zomer naast jouw eigen huis. Dat maakt dat genoeg mensen zonder tuin jaloers zijn op het feit dat mensen een eigen tuin hebben. In de tuin kan er bijvoorbeeld genoten worden van een barbecue met familie en ook kan er een gezellige borrel georganiseerd worden met vrienden. Een tuin is dan ook erg fijn om te hebben. Toch moet er ook veel moeite en tijd in een tuin worden gestoken. Bij al het groen is het namelijk wel belangrijk om dit groen te behouden. Soms kan er ook groen op de grond ontstaan die je liever niet in jouw tuin terug wil zien. 

 

Onkruid 

Onkruid is een van de soorten groen die je echt niet in jouw tuin wil zien. Het vervelende van onkruid is dat deze plantjes zich ontzettend snel kunnen verspreiden. Daarnaast groeit onkruid ook ontzettend snel in een gezonde grond. Het is dan ook aan te raden om iets tegen onkruid te doen wanneer dit in jouw tuin groeit. Onkruid verwijderen wanneer het in jouw tuin voorkomt is dus zeer verstandig. Wat veel mensen niet weten is dat er meerdere soorten onkruid zijn. Er zit namelijk een verschil tussen wortelonkruid en zaadonkruid. Wortelonkruid groeit door lange wortels in de grond. Hierdoor is deze variant wat moeilijker om te verwijderen. Zaadonkruid verspreidt via de zaden en groeit dan ook minder diep in de grond. Het is dan ook makkelijker om dit type onkruid uit de grond te verwijderen. 

 

Mulch 

Een andere manier om de grond gezond te houden en dus ook te zorgen dat onkruid hier niet op zal groeien, is door te mulchen. Maar wat is mulch? In de basis kan mulch gezien worden als een soort mest. Mulch wordt namelijk op de grond geplaatst, waardoor de grond onder de mulch beschermd zal worden. Tegelijkertijd zorgt de mulch er ook voor dat de grond genoeg voedingsstoffen krijgt. Toch zal onkruid niet door de laag van de mulch heen kunnen groeien. Daardoor is het bijna onmogelijk dat er nog wortelonkruid op jouw grond zal gaan groeien. Natuurlijk kan het nog gebeuren dat zaadonkruid op de laag van de mulch terecht komt, maar door de remmende stoffen in de mulchlaag zal ook dit onkruid niet tot een volledig plantje kunnen groeien.