Gun jezelf een lekkere vakantie!

Vakantie

Het is even geleden weer mei en juni geweest, en we weten allemaal wat dat betekent: het vakantiegeld is weer uitgekeerd! En hoewel je misschien een deel hebt gebruikt voor een nieuwe wasmachine, nieuw behang of een lekker etentje, heb je waarschijnlijk ook nog wel een stukje over voor een lekkere vakantie! Veel mensen onderschatten het effect van vakantie op de geestelijke gezondheid. Zo levert vakantie, met name doordat je een tijdje weg bent uit de werkomgeving, mentale rust op. Ook fysiek merk je verschil: de bloeddruk wordt lager, mensen worden minder snel ziek en geven aan meer energie te hebben. Genoeg reden dus om er nog even tussenuit te gaan deze zomer, en dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn! Maar hoe regel je nou een echte goede vakantie?

Tips

Helemaal niet zo lastig hoor! Met de volgende tips moet dat goedkomen:

  • Ga na waar je naartoe wil. Het hoeft geen exacte bestemming te zijn, maar het is fijn om te weten of je op zoek bent naar een zonvakantie of liever het avontuur opzoekt. Vergeet hierbij ook niet je reispartner te vragen waar diens behoefte liggen. Anders wordt het er niet bepaald gezelliger op!
  • Ga na in welke periode jullie het beste kunnen gaan. Als je schoolgaande kinderen hebt zit je vaak vast aan de schoolvakanties. Als je deze echter niet hebt, en je hebt geen baan waarbij je aan schoolvakanties gebonden zit, zou ik vooral buiten het seizoen gaan. Scheelt vaak heel wat centjes!
  • Neem rustig de tijd om uit te zoeken wat een goede deal is. Vaak zijn de deals van reisbureau’s, waar alles al voor je geregeld is, helemaal niet zo goed. Het is dan beter om de onderdelen die nodig zijn los van elkaar te boeken. Zoek dus zelf een hotel die aan je wensen voldoet, regel een pendelbus en boek zelf je vliegtickets. Voordelige tickets zijn op het internet met een beetje zoeken vaak makkelijk te vinden. Neem bijvoorbeeld hiervoor eens een kijkje op Triptime. Daar heb je gemakkelijk en snel goede vliegtickets gevonden.
  • Mocht je flexibel zijn: vraag je af of het wel slim is vooraf te boeken, of jullie beter last-minute kunnen gaan. Als jij het niet erg vind nog niet te weten wanneer je gaat en waarheen, kan dit een supergoedkope manier van reizen zijn.

Veel plezier!

Met deze tips moet het vast helemaal goed komen. Gun jezelf even vrij en boek die vakantie naar je droomlocatie! Veel succes en plezier gewenst!