In de zomer buiten werken

Op kantoor werken

Tegenwoordig werken de meeste mensen op een kantoor. En dit is natuurlijk eigenlijk heel fijn. In de afgelopen honderd jaar is de economie van een landbouweconomie naar een industriële economie naar een service economie gegaan. Er wordt zelfs gesproken van een attentie economie tegenwoordig aangezien steeds meer mensen hun geld verdienen via sociale media. Alle marketing gaat ook via deze sociale media. Tegelijkertijd kunnen steeds minder mensen buiten werken. We zitten opgesloten op kantoor. Ook studenten zitten veel binnen. Dit is in ons koude kikkerlandje natuurlijk niet zo’n groot probleem. Wanneer de wind waait en het sneeuwt zit iedereen graag lekker warm binnen te werken.

Maar Nederland kan ook prachtige zomers hebben. In dat geval wordt het plotseling een ander verhaal. In de zomer wordt het idee van buiten werken plotseling een stuk aantrekkelijker. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste manieren om buiten te werken in de zomer. De eerste baan die we willen bespreken is de mogelijkheid om te werken als verkeersregelaar. Als verkeersregelaar werken kan een fantastische baan zijn in de zomer als je lekker buiten kunt staan. Daarnaast kun je ook op hele leuke evenementen werken en daardoor hier nog wat van mee pakken ook. Je kunt bijvoorbeeld in de lentemaanden bij de Keukenhof werken als verkeersregelaars.

Werken bij het zwembad

Tegelijkertijd is een andere leuke baan medewerker zijn op festivals. De zomermaanden zijn natuurlijk de tijd waar alle festivals zijn en op een festivalwerken kan fantastisch zijn. Tegelijkertijd is het wel belangrijk om rekening te houden met de stress die hierbij komt kijken. Een persoonlijke vriend die een opleiding tot arts doet werkte bij de EHBO op verschillende festivals. Dit was een bijzondere ervaring maar ook een die tot veel stress leidt.

Een soortgelijke baan is werken als badmeester bij een buitenzwembad of waterpark. Je zult hiervoor wel een opleiding moeten doen. Het kan een hele relaxte baan zijn aangezien je lekker in een luie stoel onder een parasol naast het zwembad kunt zitten. Maar tegelijkertijd komt er ook veel verantwoordelijkheid bij kijken. Niet alleen wanneer mensen bijvoorbeeld bijna verdrinken maar ook wanneer iemand uitglijdt en zich bezeert moet de badmeester klaar staan. Dit komt vaker voor dan mensen die bijna verdrinken. EHBO is een belangrijke taak.

Buiten werken in de zomer is hartstikke fijn. Ook als je een gewone kantoorbaan hebt kun je bijvoorbeeld buiten gaan wandelen tijdens de lunch of zelfs wat werk buiten verzetten wanneer je baas dit toelaat.

Geef een reactie