Je tuin winterklaar maken

Het is weer najaar waardoor het tijd wordt om de tuin winterklaar te maken. Eén van de dingen die je in het najaar in je tuin kunt doen is het planten van bloembollen. Dit zodat je in het voorjaar kunt genieten van prachtige bloemen in je tuin. Want wees nu eerlijk, wie wordt er nu niet blij van al die vrolijke bloemen in de tuin. Een voorbeeld van een bloembol die je in het najaar kunt planten is de agapanthus. Dit is een exotische tuinplant die ook wel de Afrikaanse lelie wordt genoemd. Een agapanthus bloem heeft mooie bolvormige bloemen met glanzende, lange en diepgroene bladeren. Daarnaast trekt deze plant ook allerlei insecten aan zoals bijen en vlinders. Naast dat je kunt genieten van mooie kleurrijke bloemen wanneer je een agapanthus bol plant, kun je eveneens genieten van de vlinders en de bijen die op de bloemen van deze plant afkomen.

Bijen en vlinders

Veel mensen vinden het leuk om allerlei insecten in hun tuin te zien leven. Hierbij kun je denken aan bijen en vlinders die op vlinderstruiken en leliebollen afkomen, maar ook aan pissebedden, spinnen, wormen, etc. Wanneer je naast bijen en vlinders nog andere insecten in je  tuin wil kunnen bewonderen, kun je eens op zoek gaan naar een insectenhotel. In zo’n insectenhotel kunnen allerlei insecten zich nestelen zodat het uiteindelijk in jouw insectenhotel een drukte van jewelste wordt. Daarnaast zijn de insecten beschermd tegen allerlei roofdieren wanneer zij in het door jou geplaatste insectenhotel zitten. Het plaatsen van een insectenhotel is eveneens iets wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw tuin winterklaar is. Daarnaast is het raadzaam om alle bomen en struiken in je tuin te snoeien voordat het winter wordt.

Bomen en struiken snoeien

Voordat het winter wordt, is het belangrijk om de bomen, struiken en planten in je tuin te snoeien. Dit zodat deze in het voorjaar weer uitlopen. Daarnaast is het belangrijk dat je dode takken en bladeren uit je tuin verwijdert. Op deze dode bladeren en takken kunnen namelijk schimmels zitten, die allerlei ziektes kunnen veroorzaken bij de planten in je tuin. Een roos is bijvoorbeeld erg gevoelig voor schimmels. Je wilt niet dat de roos in jouw tuin hieraan blootgesteld wordt. Wanneer dit namelijk wel het geval is, zullen de bloemen van de roos niet zo mooi en diep gekleurd zijn als dat je gewend bent van een roos. Wanneer je aan de slag gaat met het winterklaar maken van je tuin zijn er dus heel wat zaken die je kunt doen zodat je in het voorjaar kunt genieten van een mooie tuin vol bloemen.