Leuke activiteiten organiseren in de natuur

Zelden ben ik zomaar een dag vrij van werk. Vaak moet ik een dag vrij nemen, of het hebben van dagen zoals Hemelvaart of Pasen. Maar als ik een dag vrij ben, dan neem ik het er ook helemaal van. Omdat ik een fulltime kantoorbaan heb ga ik dan het liefst naar buiten. Lekker de natuur in, maakt niet uit waar. Ook ga ik bij voorkeur met vrienden op pad. Niet al mijn vrienden houden alleen van rustig op een kleedje in het park of op het strand zitten. Ze willen liever iets actiefs doen. Dus inmiddels ben ik een expert geworden in buitenactiviteiten organiseren. Lees snel verder want in deze blog vertel ik daar meer over!

Waar?

Belangrijk is allereerst op wat voor locatie je een buitenactiviteit wil organiseren. Je kunt denken aan het park, het strand of het bos. De locatie is belangrijk omdat de ondergrond natuurlijk verschilt. En de omgeving! Op het strand kan je niet makkelijk een stuk gaan skaten of fietsen. En in het bos kan je geen zandkastelen bouwen of een lang parcours rennen. Bedenk dit dus van tevoren en pas je activiteit er op aan!

Hoe?

Hoe je een activiteit of spel inricht mag je natuurlijk helemaal zelf weten! Het is altijd wel leuk als er een competitief element in zit. Dus als het een wedstrijdje is. Ook is in teams een wedstrijdje doen heel leuk. Je zit soms met mensen in een team waar je eigenlijk niet zo veel mee optrekt, maar hebt toch de grootste lol. Dit creƫert een band en zorgt er uiteindelijk voor dat je groep alleen maar hechter wordt. Als je geen inspiratie hebt voor een activiteit of spel zijn trouwens op internet genoeg dingen te vinden. En vaak als je een bos of strand op google zoekt vind je ook verschillende activiteiten die voor je georganiseerd kunnen worden. Scheelt werk, maar kost wel iets meer geld.

Wat moet ik mee?

Vergeet niet dat het voor sommige spellen ook handig is om attributen mee te nemen. Of bijvoorbeeld als je gaat skaten naast je skates ook je scheenbeschermers. Om een parcours af te zetten kan je bijvoorbeeld beachvlaggen gebruiken. Deze kan je zelfs, als je een iets groter budget hebt, zelf laten bedrukken! Hoe cool is het als elk team zijn eigen teamnaam op de vlag heeft? En deze kan je natuurlijk makkelijk herbruiken. Als je iets minder budget hebt kan je ook wat takken in de grond steken of bij de lokale hockeyclub wat pionnetjes lenen of iets dergelijks. Vraag even rond en dan kom je meestal wel ver. En dat geldt voor alle attributen!