Last van jouw gewrichten, wat kan je daar tegen doen?

Je hoeft er echt niet pas last van te krijgen boven de 60 en wanneer je een opa of oma bent. Het komt wel eens voor dat je er al veel eerder last van krijgt. Maar gelukkig, kan je er iets tegen doen. Net als eigenlijk bijna alles wel wat er in je leven op je pad komt. Maar inderdaad, op jonge leeftijd er last van krijgen. Nee dat is niet altijd even leuk. Maar dan hebben wij een geheimpje wat we je kunnen vertellen.

Sporten.

Nee je moet niet intensief gaan sporten wanneer je last hebt van je gewrichten. Wel kan je door het sporten juist last krijgen van je gewrichten. Dus zorg er altijd voor dat je een goede warming up en cooling down doet. Dat scheelt heel veel, en ook nog voor je spieren. Kan je het echt niet voorkomen? Ga langs de dokter, die kan jou helpen met wat tips en gelijk even kijken hoe slecht het is.

Vitamine slikken.

Wat ook kan helpen is glucosamine slikken. Glucosawatte? Ja glucosamine. Zelf had ik er ook nooit eerder van gehoord, tot ik het ging opzoeken. Blijkbaar hebben dieren dit ook nodig. Best logisch, zij hebben ook gewrichten. Glucosamine is namelijk een belangrijke bouwsteen voor je lichaam dat helpt bij het aanmaken van gewrichtsvloeistof. En ja daar leg je de link al. Dat kan misschien wel helpen bij het verminderen van je gewrichtspijn. Het geeft natuurlijk geen zekerheid, daarvoor moet je naar de dokter. Maar Glucosamine zit in veel vitaminepillen, dus het kan nooit kwaad om het binnen te krijgen.

Op tijd rust pakken.

Een niet geheel, onbelangrijk puntje. Is op tijd rust pakken. Een avondje helemaal niets, hoort er ook bij. Niet iedereen is daar even goed in. Dat weten we allemaal. Waar de een niet van zijn billen af te halen is, heeft de ander geen rust in zijn kont. Maar echt waar, af en toe een avondje relaxen en niets doen, is juist goed. Je lichaam heeft dit ook nodig. Mentaal en fysiek. Al moet je het in je agenda plannen. Zorg dat je je rust pakt. Dan ga je ook merken dat je lichaam sneller hersteld. En wie zegt er nou nee tegen een avond Netflixen met een zak chips. Ja die zak mag deze keer. En we eten hem nog helemaal op ook!